Headlines News :

Μια αυτοπροσωπογραφία του Rembrandt στον πύργο του Σερ Francis Drake.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 10:38 π.μ.

Ένας πίνακας που κοσμεί την τραπεζαρία της οικείας του Σερ Francis Drake (Άγγλου θαλασσοπόρου και πολιτικού της Ελισαβετιανής εποχής) στο Ντέβον, είναι –κατά πάσα πιθανότητα- αυτοπροσωπογραφία του Ολλανδού ζωγράφου Rembrandt. 

Ο πίνακας κληροδοτήθηκε, το 2010, στην Οργάνωση National Trust, για την προστασία της Αγγλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παρότι φέρει την υπογραφή του μεγάλου ζωγράφου του 17αιώνα, το πορτραίτο θεωρούνταν μέχρι σήμερα έργο των μαθητών του Rembrandt. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις του Ολλανδού ιστορικού τέχνης (και προέδρου του ιδρύματος ερευνών για το έργο του Rembrandt), Ernst van de Wetering, είναι πιθανό το πορτραίτο, στο οποίο απεικονίζεται ο ζωγράφος σε ηλικία 29 χρονών, να έχει φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο και όχι από μαθητές του. Στην περίπτωση που πρόκειται πράγματι για αυτοπροσωπογραφία του Rembrandt, η αξία του έργου υπολογίζεται σε περίπου 20 εκατομμύρια λίρες. Ο πίνακας θα παραμείνει στην οικία του Σερ Francis Drake για την περίοδο του 2013 και θα επιστραφεί στα χέρια των «ειδικών» που θα επανεξετάσουν την ταυτότητα του τον επόμενο χειμώνα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.