Headlines News :

Θεατρική Άνοιξη 2013.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 10:44 π.μ.

Λάρισα.

3 - 25 Απριλίου 2013.

Mετά το πέρας των παραστάσεων της κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι» που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία, το «Θεσσαλικό Θέατρο» οργανώνει την «Θεατρική Άνοιξη -2013»στο «Θέατρο του Μύλου». Θα είναι ένα μικρό «Θεατρικό Φεστιβάλ», που θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο και θα συμμετέχουν αξιόλογες θεατρικές ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.


-Τιμής ένεκεν θα παρουσιαστεί στις 11 Απριλίου το νέο μυθιστόρημα «Το επίθετο της Εύας», της Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη, που μας χάρισε τον περίφημο «Γάμο» και η θεατρική του διασκευή από τον Κώστα Τσιάνο, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες διαχρονικές επιτυχίες του «Θεσσαλικού Θεάτρου». «Το επίθετο της Εύας» θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Θωμάς Μπεχλιβάνης και αποσπάσματα θα ερμηνεύσουν σε μορφή Θεατρικού αναλογίου, η Ελένη Ουζουνίδου και ο Κώστας Τσιάνος.

-Ιδιαίτερη σημασία θα έχει και το αφιέρωμα στον μέγα ποιητή μας Κων/νο Καβάφη που θα παρουσιάσουν στις 20 Απριλίου οι μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας με την επιμέλεια του καθηγητού Δημήτρη Γιαλαμά.

-Η «Θεατρική Άνοιξη – 2013», θ΄αρχίσει την Τετάρτη 3 Απριλίου, με το έργο της Ester AndreGonzalez: «FRIDA-FRIDA», με την εξαίρετη Λαρισαία ηθοποιό Κωνσταντίνα Τάκαλου, την Εβελίνα Αραπίδη και Γιάννη Φίλια, σε σκηνοθεσία της ίδιας της συγγραφέως, σκηνικά κοστούμια Χρήστου Κωνσταντέλου και μουσική Ορέστη Καμπερίδη. Η παράσταση θα επαναληφθεί και την επόμενη μέρα Πέμπτη 4 Απριλίου.

-Στη συνέχεια την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου το «Θέατρο Όψεις» Καρδίτσας, θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: «ΓΕΡΜΑ» σε σκηνοθεσία τουΠερικλή Καρακωνσταντόγλου και με την Βασιλική Μακρή στον ομώνυμο ρόλο.

-Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα και Τρίτη 15 και 16 Απριλίου, θα δοθούν παραστάσεις με την σύγχρονη σουρεαλιστική συναισθηματική κωμωδία της Άννας Χατζησοφιά: «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω», σε σκηνοθεσία της ίδιας, με τις: Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα.

-Την Κυριακή 21 Απριλίου, η Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» του Δήμου Θέρμης-Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει σε δύο παραστάσεις, στις 5.30 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ, το Αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ-ΑΛΛΑ ΜΠΡΕΧΤ» σε σκηνοθεσία τουΘεόφιλου Λάλου με έναν 26μελή Θίασο.

-Τέλος, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου, θα δοθούν παραστάσεις με το έργο του Εμμανουήλ Ροϊδη: «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη με τους εξαίρετους Ιωσήφ Ιωσηφίδη και Ειρήνη Μουρελάτου, όπου πέρυσι τον Μάρτιο έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στους θεατές που την παρακολούθησαν, στο 3ου Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών -2012.

Info:
Θεατρική Άνοιξη 2013.
3 - 25 Απριλίου 2013.
Θέατρο του Μύλου, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.