Headlines News :

Γράμμα στον Ορέστη.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 7:59 π.μ.

Bios.

Ο Θοδωρής Γκόνης ανεβάζει ένα από τα λιγότερο γνωστά «διαμαντάκια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Έναν μονόλογο «ταπεινό» ο οποίος δηλαδή «δεν καπελώνει, αλλά αγαπά τον ηθοποιό» επέλεξε να ανεβάσει για φέτος τον χειμώνα ο Θοδωρής Γκόνης, ανασύροντας ένα από τα λιγότερο γνωστά διαμαντάκια ενός σπουδαίου συγγραφέα μας, του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Πρόκειται για το «Γράμμα στον Ορέστη», που από τις 12 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως τις 8 Ιανουαρίου, θα παρουσιάζεται στο Bios, με εξίσου «ταπεινό» τρόπο.

Επτά χαρτόκουτα, ελάχιστοι ήχοι, το κείμενο και το σώμα της ερμηνεύτριας είναι όλα όσα χρειάζονται και επιστρατεύονται. Η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου, την οποία ο Θοδωρής Γκόνης γνωρίζει από τα πρώτα της βήματα αφού υπήρξε δάσκαλός της στην δραματική σχολή του ΚΘΒΕ, επωμίζεται μια «σκυταλοδρομία γυναικείων μορφών, φωνών, σωμάτων, παθημάτων και παραλλαγών πίσω από την μάσκα της Κλυταιμνήστρας», όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Μοιάζει λες και η Κλυταιμνήστρα ξυπνά και «ζητάει τη συμφιλίωση, τη λήθη, τη δικαιοσύνη, τη συγχώρεση, μέσα από την μεγάλη της απολογία ανά τους αιώνες για την αδικία που έχει επωμιστεί. Θέλει να ησυχάσει μέσα στο θολωτό της τάφο, στις Μυκήνες. Θέλει επιτέλους να κοιμηθεί ως μια κοινή θνητή. Κι η παράσταση διαλέγει αυτόν το δρόμο, αυτόν που ζητά η Κλυταιμνήστρα μέσα από το λόγο του Ιάκωβου Καμπανέλλη».

Info: 
12 Νοεμβρίου 2012 έως 8 Ιανουαρίου 2013. 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. 
Διάρκεια: 60’. 
Εισιτήριο 10
Bios, Πειραιώς 84, τηλ 2103425335.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.