Headlines News :

"ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ..."

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 1:31 π.μ.

Κρίση, κρίση και πάλι κρίση… και τίθεται το βασικό ερώτημα… η οικονομική κρίση επηρεάζει την τέχνη, σε όποια μορφή κι αν αυτή εκδηλώνεται ή τελικά αποτελεί πηγή έμπνευσης και τον κινητήριο παράγοντα κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας; Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής;
Χωρίς κανένα ίχνος «νερωνιασμού», η ιστορία έχει αποδείξει πως σε περιόδους κρίσης δημιουργήθηκαν τα μεγαλύτερα έργα. Ολόκληρα καλλιτεχνικά κινήματα έχουν τις απαρχές τους στα σπάργανα τέτοιων περιόδων… Κι ας μην ξεχνάμε πως ο καλλιτέχνης είναι κομμάτι του κοινωνικού συνόλου, ενός συνόλου που αγωνιά για το αύριο, ενός συνόλου που οφείλει να συνειδητοποιήσει πως η γέννηση Μεγάλων Ιδεών απαιτεί τον καθολικό κατακερματισμό απαρχαιωμένων αντιλήψεων και καταστάσεων, ως μια «φοινικική» προσέγγιση των εξελίξεων.
Βασικός στόχος της σελίδας δεν είναι άλλος από την προβολή της Τέχνης και του Πολιτισμού του σήμερα. Μιας περιόδου, που ο κόσμος έχει όσο ποτέ την ανάγκη να δημιουργήσει, να οραματιστεί, να ελπίζει και πάλι…
Τόπος επιλογής, η Λάρισα, ως κεντρικό σημείο την ελληνικής επικράτειας, όμως φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και μεγάλα δρώμενα στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Ζωγραφική, Φωτογραφία, Θέατρο, Κινηματογράφος, Μουσική, Ποίηση, Χορός, Ψηφιακή Τέχνη, Street Art, Video Art, και οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική έκφραση, μόνο στο «Art and City».
Συντάκτες όλοι εμείς, αλλά κι εσείς, που έχετε πλέον τη δυνατότητα να προτείνετε, να σχολιάσετε, να θαυμάσετε, να αξιολογήσετε την τρέχουσα πορεία του ευρύτερου πολιτιστικού γίγνεσθαι. Το e - mail μας (info@artandcity.gr) είναι πάντα στη διάθεσή σας, να μας στέλνετε την άποψή σας, ενημερωτικά έντυπα, πληροφορίες, απορίες, δελτία τύπου κλπ και η συντακτική ομάδα θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατό.
Χρόνος ορίστηκε η 1η Ιανουαρίου 2012, ως μια ημέρα ορόσημο και σύμβολο μιας Νέας Αρχής για τον καθένα μας ξεχωριστά...

Τελικά η Τέχνη είναι για όλους μας και δεν ορίζει από οικονομικές κρίσεις. Ελάτε όλοι στην παρέα του «Art and City», ως τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οδηγό της πόλης… Ελάτε να πάμε αντίθετα σε όλα αυτά που κάποιοι άλλοι μας ορίζουν... Γιατί όπως έλεγε κι ένας από τους μεγαλύτερους δοκιμιογράφους «… όταν αρχίσουμε να μιλάμε για πολιτιστική κρίση, τότε το τέλος θα είναι πολύ κοντά…»


Με εκτίμηση,
Η συντακτική ομάδα.
Μοιραστείτε το :

5 σχόλια:

  1. Εύχομαι
    ΚΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
    καλή αρχή στο μπλογκ και με χαρά μου θα σας επισκέπτομαι και θα συμμετέχω στο "καταδύναμιν"
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας. Και καλή χρονιά.
    Κάναμε μια ανάρτηση για σας εδώ http://nerokotanet.blogspot.com/2011/12/art-and-city.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολυ για τις ευχες, την ενθάρρυνση και την προβολή!!! Συνειδητποιούμε πως μας περιμένει πολλή δουλειά, όμως αισιοδοξούμε πως κάτι καλό θα προκύψει από το όλο εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή του κόσμου στον ευρύτερο πολιτισμικό "διάλογο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.