Headlines News :

«Όλυμπος Φαέθων Μarathon»...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 7:26 π.μ.


Ο Αθλητικός Σύλλογος Υγεία θα διοργανώσει στις 29 Ιουλίου του 2012 τον πρώτο ορειβατικό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Όλυμπος Φαέθων Μarathon».  Όπως προϊδεάζει το όνομά του, πρόκειται για έναν ’’ουρανοδρόμο’’ (όπως ίσως έλεγε ο Όμηρος) αγώνα στον Όλυμπο, με αλλεπάλληλα ανεβοκατεβάσματα, σε υψόμετρα κυρίως πάνω από 2000 μέτρα, που ξεκινάει με την ανατολή κι έχει σαν χρονικό όριο για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού, τη δύση του ήλιου.

Η διαδρομή διαγράφεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος της στις κορυφογραμμές του Ολύμπου και συμπληρώνεται με ορειβατικά μονοπάτια (μεγάλο μέρος της διαδρομής ακολουθεί τοΕ4).  Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να προσπελάσουν τις περισσότερες κορυφές του βουνού, σε μια κυκλική πορεία, με θέα (καιρού επιτρέποντος) από τη Πίνδο ως τον Άθω κι από τα βουνά της Μακεδονίας ως τις βουνοκορφές της Στερεάς.
Έχοντας ένα μόνο κοινό σημείο συνάντησης με τους άλλους δυο μαραθώνιους του Ολύμπου, ο αγώνας διαγράφει τη δική του πορεία δυτικά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους έχουν ήδη συμμετάσχει σε εκείνους, να συμπληρώσουν την εικόνα τους για την μεγαλοπρέπεια και την επιβλητικότητα του βουνού στα πιο ψηλά του σημεία.
Για όσους έχουν μια ικανοποιητική φυσική κατάσταση και θέλουν να παρακολουθήσουν ως θεατές την εξέλιξη του αγώνα, θα έχουν την ευκαιρία, με τις υποδείξεις των διοργανωτών, να βρίσκονται (κάνοντας μικρές μετακινήσεις) μέσα στον παλμό του.  Η διαδρομή ξεκινά κι ολοκληρώνεται στο χωριό Κοκκινοπηλός Ελασσόνας (υψόμετρο 1000 μέτρα).  Το μήκος της έχει μετρηθεί κοντά στα 50 χιλιόμετρα και η συνολική υψομετρική διαφορά λίγο περισσότερο από τα 5000 μέτρα.
Τα κύρια σημεία της διαδρομής είναι : Κοκκινοπηλός, Χαράδρα Σταλαγματιά, Πύργος Γρίβα, Διακόπι, Άγιος Αντώνης, ΚΕΟΑΧ, Κακάβρακας, Μεταμόρφωση, Φράγκου αλώνι, Καλόγερος, Άγιος Αντώνης, Σταυρoϊτιές, Σκάλα, Σκολιό, καταφύγιο Χρηστάκη, Φλάμπουρο, Κίτρο, Ρούδι, Κοκκινοπηλός.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα (μεγάλη χρονική διάρκεια κίνησης σε κορυφογραμμές, υψόμετρο κυρίως πάνω από 2000 μέτρα και μεγάλη συνολική υψομετρική διαφορά), θα προγραμματιστούν δοκιμαστικές εξορμήσεις από αθλητές διάφορων επιπέδων φυσικής κατάστασης και ορειβατικής εμπειρίας (από Καρυά, Καλύβια Κοκκινοπηλό και Κ.Ε.Ο.Α.Χ.).
Οι εκτιμήσεις τους θα επηρεάσουν την τελική διαμόρφωση του αγώνα ως προς το μήκος και την πορεία του.
Για τον πρώτο αυτό αγώνα, ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος, για να εξασφαλιστεί η καλύτερη προστασία των αθλητών.  Η χρηματική συμμετοχή των αθλητών θα είναι συμβολική.  Τα έπαθλα θα ανακοινωθούν την Άνοιξη.
Αν κάποιος αθλητής θελήσει να γνωρίσει τη διαδρομή του αγώνα εκ των προτέρων, λόγω της δυσκολίας της, καλό θα ήταν να το κάνει αυτό τμηματικά.  Προτεινόμενα σημεία από τα οποία θα μπορεί κανείς να προσεγγίσει τα διάφορα κομμάτια της είναι αλφαβητικά: Καλύβια, Καρυά, Κ.Ε.Ο.Α.Χ.  (μέσω Κρυόβρυσης ή Σπαρμού),  Κοκκινοπηλός κ τα  καταφύγια: Αγαπητός, Αποστολίδης κ Κάκαλος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.