Headlines News :

Ο χορός της Αρετούσας...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 7:22 π.μ.


3 Μαρτίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Ο Λουδοβίκος των ανωγείων και η Μαρία Τζομπανάκη…

«Ο έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός αλλά η Αρετούσα θέλει να χορέψει» είναι ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούν ο γνωστός Κρητικός τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων και η δημοφιλής ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη.

Η Μαρία Τζομπανάκη φορώντας μακρύ καφτάνι και στεφάνι στα μαλλιά χορεύει ξυπόλητη το χορό της Αρετούσας, της ηρωίδας του Ερωτόκριτου, του σπουδαίου Κρητικού ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων τη συνοδεύει με τη λύρα του και τραγουδά. Οι ζωγράφοι Πέτρος και Αγλαΐα Ξενάκη έχουν φτιάξει τα σκηνικά με αντίγραφο του πήλινου δίσκου της Φαιστού, που χρονολογείται από τον 17 αιώνα π.Χ. και είναι μυστήριο για τους αρχαιολόγους που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα σύμβολά του. Μια ανάμνηση μέλλοντος με αισθήματα ανυπακοής από τα αποθεματικά της Κρητικής Αναγέννησης. Ένα γλυκό κουταλιού από τη Μαρία και τον Λουδοβίκο. Μια διήγηση με τον παλιό στέρεο λόγο... Το θεατρικό κείμενο είναι της Μάρως Βαμβουνάκη.
Η παράσταση στη Λάρισα θα δοθεί με συμβολικό εισιτήριο, ευγενική χορηγία της Κατασκευαστικής-Προκατασκευασμένα Σπίτια «Κούρτης» και του μπαρ «Μουσικές Διαδρομές» στo πλαίσιo της δραστηριότητας «Πολιτισμός για όλους». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2410-411411.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.