Headlines News :

Τελευταία Μέρα.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 12:38 μ.μ.

... για «Τα πρόσωπα της φύσης και η φύση των προσώπων».

Μέσα απο τα 62 έργα που εκτέθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από τις 19/12, ο καλλιτέχνης κινείται στη σφαίρα του ιμπρεσιονισμού όπου πρωτοστατούν το φως και το χρώμα. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές κυρίως την τεχνική impasto (στις ελαιογραφίες) αλλά και μεικτές τεχνικές σε μουσαμά και ξύλο.


Επιδιώκει με μεστές και γρήγορες πινελιές να εμφυσήσει πνοή, δύναμη και ζωντάνια στα έργα του. Χρώμα και φως προκύπτουν από την πυκνή μάζα του χρώματος που παραθέτει στον καμβά με σχεδόν βίαιες πινελιές χωρίς επιτηδεύσεις και τυποποιημένα υποστρώματα. Τα έργα του αναδύουν φρεσκάδα και οπτιμισμό αφού και ο ίδιος είναι κατεξοχήν άνθρωπος αισιόδοξος.
 Ο Γιώργος Καρβέλλας γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Θεολογία και Αγιογραφία. Ζωγραφική ξεκίνησε το 1985 ενώ εντρύφησε στις αγιογραφικές σπουδές στο Άγιο Όρος στη μονή Ξενοφώντος κοντά στον πατέρα Λουκά και πατέρα Δαυίδ. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει κάνει πλήθος ατομικών εκθέσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.
Έργα του πλαισιώνουν πολλές ιδιωτικές και δημοτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Αμερική, Αυστραλία, Ιρλανδία κα).

Η έκθεση διαρκεί έως σήμερα, 5 Ιανουαρίου 2012. Είσοδος ελεύθερη. Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.