Headlines News :

Οι ταινίες της εβδομάδας (19.01.2012-25.01.2012)

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 10:02 π.μ.

Αν κάτι με στεναχωρούσε και με σύγχυζε ταυτόχρονα σ' αυτή την πόλη ήταν τα ΣΙΝΕΜΑ. Για τα ΘΕΑΤΡΑ επίσης θα μιλήσω άλλη στιγμή. Δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει και σε σας αλλά πρέπει κάτι να κάνουμε. Δε μπορεί κάθε βδομάδα να βγαίνουν ένα σωρό ταινίες και στην πόλης μας να καταφθάνει άντε το πολύ μια, δυο. Μη μιλήσω για ταινίες όπως του Αλμοδοβάρ, ανεξάρτητες ή ακόμα και Ελληνικές που τους τρώει η μαρμάγκα και δε τις βλεπουμε ποτέ πάρα μόνο στα dvd ή κανα εξάμηνο με χρόνο αργότερα. Τέλοσπαντων, για την εβδομάδα που διανύουμε έχουμε το ίδιο πρόγραμμα με την προηγούμενη. Μια αφαίρεση  ταινίας και η είσοδος μιας άλλης πατατιάς, ένα άλλαγμα στο λίνκ και είμαστε έτοιμοι...... Ιδού το ΦΡΕΣΚΟ πρόγραμμα για την εβδομάδα "μια από τα ίδια".

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα

Μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών, που έχουν επισκεφθεί τη Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη. Το πραγματικό χάος ξεκινά, όταν μια άγνωστη δύναμη αρχίζει να καταδιώκει τον ανθρώπινο πληθυσμό. Τα μέλη της ομάδας βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Πέντε μέρες αργότερα φτάνουν σε μια στοιχειωμένη πόλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, όσο όμως ψάχνουν για άλλους επιζήσαντες, γίνεται ξεκάθαρο ότι η απειλή είναι ακόμη ορατή. Τώρα, για να καταφέρουν να σωθούν, θα πρέπει να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν σαν ομάδα.

Πρωτότυπος Τίτλος: The Darkest Hour
Σκηνοθεσία: Κρις Γκόρακ
Ηθοποιοί: Έμιλ Χιρς, Ολίβια Θίρλμπι, Μαξ Μινγκέλα, Ρέιτσελ Τέιλορ
Διάρκεια: 89 λεπτά
Είδος: Επιστ. Φαντασίας
Trailer:  The Darkest Hour

Το Κορίτσι με το Τατουάζ

Ο δημοσιογράφος Μάικλ Μπλόμκβιστ γνωρίζει και συνεργάζεται με την Λίσμπετ Σαλάντερ, ένα ανορεξικό κορίτσι με τατουάζ και έφεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με σκοπό να ερευνήσει την εξαφάνιση της Χάριετ Βάνιερ. Η τριλογία ξεκινά σαν ένα πολιτικό-οικονομικό και ερωτικό θρίλερ, ενώ στα επόμενη δύο μέρη το μυστηριώδες παρελθόν της Σαλάντερ ξετυλίγεται σταδιακά, με αποτέλεσμα η μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη.
Πρωτότυπος Τίτλος: Millennium: The Girl with the Dragon Tattoo
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Ηθοποιοί: Ντάνιελ Κρέιγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Έμπεθ Ντάβιτζ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζόλι Ρίτσαρντσο
Διάρκεια: 158 λεπτά
Είδος: Θρίλερ

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών

Ο Σέρλοκ Χολμς ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο... μέχρι τώρα. Κι αυτό γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ένας νέος δαιμόνιος εγκληματικός εγκέφαλος - ο καθηγητής Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις) - ο οποίος εκτός του ότι συναγωνίζεται επάξια τον Χολμς σε πνευματικό επίπεδο, διαθέτει μια εξαιρετικά σατανική πλευρά και απουσία συνείδησης, που του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του πασίγνωστου ντετέκτιβ.

Πρωτότυπος Τίτλος: Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows
Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάσε
Διάρκεια: 129 λεπτά
Είδος: Περιπέτεια

Λάρισα Εμπιστευτικό

Η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Βοηθάει βέβαια το ότι υπήρχε ένας τοίχος ανάμεσα στα δύο χωριά, χτισμένος από άκρη σε άκρη, κι έτσι κανείς δεν ανακατευόταν στη δουλειά του άλλου. Όταν όμως έρχεται ο Καλλικράτης να ενώσει τα δυο χωριά, έρχονται τα πάνω-κάτω! Ένας μεγαλοδημοσιογράφος πεθαίνει, το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού διχάζει, ο υπουργός λαδώνεται, οι μίζες πάνε κι έρχονται, το ΣΔΟΕ ανακατεύεται, οι άνθρωποι της νύχτας ενοχλούνται, ατομικά και τοπικά συμφέροντα μπλέκονται, ενώ οι εκπλήξεις και οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη…

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
Ηθοποιοί: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς
Διάρκεια: 96 λεπτά
Είδος: Κωμωδία

Γάτος Σπιρουνάτος

Ο μικρόσωμος και μόνιμα ερωτοχτυπημένος Γάτος Σπιρουνάτος, χρήζεται πρωταγωνιστής σε μια ταινία όλη δική του γιατί, μπορεί να τον γνωρίσαμε δίπλα στον ένα και μοναδικό Σρεκ, αλλά καιρός δεν είναι να μάθουμε επιτέλους από πού κρατάει η σκούφια ή μήπως να λέγαμε καλύτερα οι μπότες του; Ποιο είναι άραγε το ποιόν και παρελθόν του ψιψίνου που ομολογουμένως κλέβει την παράσταση άμα τη εμφανίσει, πόσο μάλλον όταν προσπαθεί με τη βοήθεια του Χάμπτι Ντάμπτι και της Κίτι της Ελαφροπατούσας να κλέψουν τη Χήνα με τα Χρυσά Αυγά ενώ την ίδια στιγμή εκείνος καλείται να αποφύγει τα βέλη του έρωτα;

Πρωτότυπος Τίτλος: Puss in Boots
Σκηνοθεσία: Κρις Μίλερ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είδος: Κινούμενα σχέδια

Νήσος 2

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… υποτίθεται πέντε χρόνια μετά! Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει. Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Ηθοποιοί: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μιχάλης Μαρίνος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Τζουμάκης
Διάρκεια: 0 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Trailer: NHSOS 2

Επικίνδυνη Αποστολή: Πρωτόκολλο Φάντασμα

Έχοντας κατηγορηθεί για μια βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στο Κρεμλίνο, ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ και η ομάδα του αποκηρρύσονται με τον Πρόεδρο να θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Μη έχοντας πηγές ή όποια άλλη υποστήριξη ο Ίθαν πρέπει αφενός να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και αφετέρου να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ο Ίθαν ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή έχοντας στο πλευρό του και κάποιους άλλους επικηρυγμένους από την IMF, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα ή προφανή.

Πρωτότυπος Τίτλος: Mission Impossible: Ghost Protocol
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Πόλα Πάτον
Διάρκεια: 132 λεπτά
Είδος: Περιπέτεια

Ο Γιος του Άι-Βασίλη

Ο Άρθουρ δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, καθώς ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον… Αϊ Βασίλη αυτοπροσώπως. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν ολοταχώς, ο Άρθουρ κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί χρήσιμος στην καλά κρυμμένη κάπου στο Βόρειο Πόλο υπερσύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση, όπου οι πάντες δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα παιχνίδια που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου. Όμως, όταν από λάθος υπολογισμούς ένα κοριτσάκι κινδυνεύει να μείνει χωρίς δώρο, ο αδέξιος μα εξαιρετικά φιλότιμος Άρθουρ θα ξεκινήσει μια τρελή κούρσα με το χρόνο, προκειμένου να δώσει τη λύση, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα!

Πρωτότυπος Τίτλος: Arthur Christmas
Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ
Διάρκεια: 97 λεπτά
Είδος: Κινούμενα σχέδια

Το Τανγκό των Χριστουγέννων

Δεκαετία του 1970… είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι σκέψεις, όμως, του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης
Ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Μπέζος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βίκυ Παπαδοπούλου
Διάρκεια: 102 λεπτά
Είδος: Δραματική

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.