Headlines News :

Renegades Live.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 11:56 π.μ.

Λάρισα.

Πέμπτη 16 Μαϊου 2013.

Live Αφιέρωμα…….μόνο για γενναίους!!!!!  

Oι Renegades, η πρώτη ελληνική tribute band στους Rage against the machine, μετά το πρώτο τους live στο Fuzz club στην Αθήνα ανεβαίνουν την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Stage Club της Λάρισας για ένα αφιέρωμα – ολοκαύτωμα στην μεγαλύτερη μπάντα της τελευταίας 20ετίας.


Οι Rage Against the Machine είναι μία από τις σπουδαιότερες μπάντες που πάτησαν ποτέ στον πλανήτη Γή και με τεράστια επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόλις λίγα χρόνια από την διάλυση τους και ήδη θεωρούνται θρύλοι της παγκόσμιας σκηνής. Το συγκρότημα άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο για πάντα, τόσο με την απίστευτα έντονη μουσική τους, τη στάση τους εκτός σκηνής και την απίστευτη προσωπικότητα των μελών του. Το ντεμπούτο τους είναι από μόνο του ένα επαναστατικό μανιφέστο γραμμένο σε νότες και στίχους γεμάτους ουσία που σε κεντρίζει τόσο πολύ που η οργή ξεχειλίζει. Επίσης οι Rage Against the Machine είναι η μοναδική μεγάλη μπάντα που ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει συναυλία ακριβώς στο ζενίθ της καριέρας της. Όσοι έζησαν από κοντά την συναυλία της 14ης Ιουνίου του 2000 καταλαβαίνουν για τι είδους μπάντα μιλάμε και για τι είδους συναυλία. Μια βραδιά που ξεπέρασε τα αναμενόμενα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ακριβώς αυτό για τους Renegades. Η μπάντα συγκεντρώθηκε ειδικά γι΄αυτό το σκοπό, για να μεταφέρει αυτούσια την εκρηκτική ατμόσφαιρα και την ένταση από τις συναυλίες των R.A.T.M. κάθε βραδιά που θα παίζει. Γι αυτό άλλωστε απαρτίζεται από σημαντικότατους Έλληνες μουσικούς. Έχοντας στο ενεργητικό τους ήδη μια επιτυχημένη tribute band για τους Red Hot Chili Peppers (Uplift Mofo Party Band / 2006) η οποία απέσπασε τότε τα καλύτερα σχόλια, o Στέλιος Φράγκος, ο Μιχάλης Καπηλίδης και ο Κωστής Βήχος – αυτήν τη φορά με τον Πάνο Παπάζογλου στη φωνή - αποφάσισαν πρόσφατα, αν και αποτελούσε σκέψη πολλών χρόνων, να δημιουργήσουν την δεύτερη tribute band σε ένα γκρουπ αναφορά για όσους μεγάλωσαν στην δεκαετία του 90 που φυσικά είναι ακόμη μεγάλη επιρροή και των τεσσάρων.

Ο Πάνος Παπάζογλου έχει αναλάβει τα φωνητικά αλλά και τον πιο βαρύ ρόλο. Να καταφέρει να φτάσει την απόδοση του Zack ο οποίος είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς performers ever. Στο παρελθόν έχει παίξει κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα έχει κάνει φωνητικά και έχει κυκλοφορήσει δίσκους με πολλά αξιόλογα σχήματα όπως οι 63high, Scab Level, Broken Seals, οι εξαιρετικοί Underwater Chess, S.ink, ο Ντίνος Σαδίκης και άλλα πολλά. Επίσης από το 2003 παίζει live και ηχογραφεί με τους Μπλε.

Στην κιθάρα ο Στέλιος Φράγκος. Κατέβηκε στην Αθήνα το 2002 για να ενσωματωθεί στην μπάντα του Τζίμη Πανούση με τον οποίο παίζει μέχρι και σήμερα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του, περιζήτητος για τον ήχο του και με πολλές συνεργασίες είτε δισκογραφικά είτε συναυλιακά με πολλά από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης σκηνης. Για πέντε χρόνια υπήρξε μέλος των θρυλικών Deus X Machina. Αυτή την εποχή ηχογραφεί με τους Nicotine Stain. Το γεγονός ότι στις βασικές επιρροές του συγκαταλέγεται ο Tom Morello, σε συνδυασμό με τον προσωπικό killer ήχο του, μαρτυρά το λόγο που αποτέλεσε την σίγουρη επιλογή για τη συγκεκριμένη μπάντα.

Στα drums o Μιχάλης Καπηλίδης. Ότι και να πούμε για τον Μιχάλη θα είναι λίγο. Φοβερός και τρομερός πίσω από τα τύμπανα σαν τον πατέρα του Νίκο Καπηλίδη, παίζει drums από 5 χρονών. Το 1998 έρχεται στην Αθήνα για να παίξει με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη σε μια συνεργασία που κράτησε ως το 2010. Λίγο αργότερα θα ενσωματωθεί στους Closer με τους οποίους θα ηχογραφήσει το Suddenly Comes. Από το 2005 είναι καθηγητής στο Modern Music School of Athens. Eίναι ένας από τους πιο περιζήτητους drummers με πάρα πολλές συνεργασίες και δεκάδες ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του. Με επιρροές από το κλασικό ροκ, την ανεξάρτητη σκηνή των 90's και το "παραδοσιακό" funk της δεκαετίας του ‘70 έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο power-funk τρόπο παιξίματος που τον κάνει μοναδικό για την θέση του drummer στο συγκεκριμένο σχήμα.

Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο “The Mighty N project” ενώ ετοιμάζεται (ως κιθαρίστας και τραγουδοποιός αυτή τη φορά) για το πρώτο του προσωπικό project.

Στο μπάσο ο Κωστής Βήχος. Μεγάλωσε στην Αθήνα σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις. Αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσο ακούγοντας το Blood sugar sex magik και το Rage Against the Machine έχοντας έκτοτε σαν βασικές επιρροές τον Flea τον Tim Commerford και τον Larry Graham. Από το 1993 έχει συμμετάσχει σε πολλά γκρουπ, σημαντικότερα των οποίων οι Ανευ, οι Αμμος και οι Biotech, πρόσφατα. Το 2006 δημιουργεί την πρώτη ελληνική tribute band στους Red Hot Chili Peppers. Έχει πολλές σημαντικές συνεργασίες τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά στο ενεργητικό του. Αυτήν την περίοδο παίζει με την Idra Kayne, τους Soul Mates, τους Biotech και πολλούς άλλους. Επίσης συμμετέχει στο “The Mighty N Project” ενώ ετοιμάζει και την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Nicotine Stain.

Η σημαντική αυτή τετράδα, κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα με την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Fuzz Club της Αθήνας. Η δεύτερη τους απόπειρα θα είναι στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα θα μας επισκεφθούν προπονημένοι στο Stage Club της Λάρισας για ένα αφιέρωμα ολοκαύτωμα σε μία από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων τον εποχών στο σκληρό ήχο. Όπως γράφτηκε στον τύπο την επόμενη της πρώτης εμφάνισης ‘το στήσιμο ήταν αριστοτεχνικό. Τα video επιλεγμένα και τοποθετημένα ώστε να παίζουν στην ώρα τους. Η σειρά των τραγουδιών τέτοια που μαρτυρούσε καλό διάβασμα.’ Το playlist περιέχει κομμάτια απ΄ όλη τη δισκογραφία των R.A.T.M. ενώ πριν από τη συναυλία θα προβληθεί οπτικό ακουστικό υλικό του συγκροτήματος καθώς και μέρος της βιντεογραφίας τους. Μια μοναδική βραδιά μόνο για γενναίους που δεν πρέπει να χάσει κανείς fan -και όχι μόνο!!!

Είσοδος κοινού: 21:30, Ώρα Έναρξης: 22:00.

Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410549326.

Πληροφορίες: 2413008226
Διοργάνωση: Alive Art Performances

Info:
Renegades Live.

Πέμπτη 16 Μαϊου 2013, 10μμ.
Stage Club, Λάρισα.
Τιμή Εισιτηρίου: 8€.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.