Headlines News :

Σεμινάριο Θεωρητικών της Μουσικής.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 11:47 π.μ.

Λάρισα.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013.

Από τον Γιάννη Γράμψα.

Η θεωρία της μουσικής είναι ένα απαραίτητο και υποχρεωτικό μάθημα στην ωδειακή εκπαίδευση, όμως ταυτόχρονα αποτελεί και ένα επιστημονικό πεδίο γνώσης του οποίου η διερεύνηση ασφαλώς δεν αφορά τις ηλικίες στις οποίες διδάσκεται. Επίσης, το μάθημα της διδακτικής στην ωδειακή εκπαίδευση που αποκαλείται ‘πρακτικό διδασκαλείο’ είναι ανενεργό και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο όταν απευθύνεται σε ανήλικους σπουδαστές.


«Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τα δύο παραπάνω αντικείμενα με τον ουσιαστικότερο τρόπο;»

Αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα, όπως το ζήτημα της συνοδείας πιάνου στο Σολφέζ, θα συζητηθούν και θα λάβουν απαντήσεις στην ημερίδα – σεμινάριο που οργανώνει το Σ.Ω.Λ. την Πέμπτη 9 Μαΐου (μετά το Πάσχα) και ώρα 17:30 – 21:00 το απόγευμα με διδάσκοντα-εισηγητή το μουσικολόγο – καθηγητή Ιστορικών Θεωρητικών Γιάννη Γράμψα (καλ/χνικός δ/ντής και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών του Σ.Ω.Λ.)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Θεωρητικών της Μουσικής και σπουδαστές ειδικού αρμονίας που ήδη φοιτούν στο Β΄ έτος και μεγαλύτεροι, καθώς επίσης σπουδαστές Αντίστιξης- Φούγκας – Σύνθεσης και μουσικών οργάνων.


Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 15€ (πλην καθηγητών-σπουδαστών ΣΩΛ) και καταβάλλεται στη γραμματεία του Σ.Ω.Λ. πριν την έναρξη του σεμιναρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΜΨΑΣ.
Γεννήθηκε (1967) και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ισοδυναμίας master) του Α.Π.Θ. Παράλληλα, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) και Μονωδία, αποκτώντας όλους τους κρατικούς τίτλους σπουδών του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων στον τομέα διεύθυνσης χορωδιών και μουσικής ερμηνείας (με Κ. Κωνσταντάρα, Α. Κοντογεωργίου, G. Bredolo, Γ. Χατζηνίκο κ.λ.π.).

Εργάστηκε ως καθηγητής-υπεύθυνος τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών και ως σύμβουλος σπουδών σε πολλά ωδεία της Κεντρικής Ελλάδας και στη Θεσσαλονίκη, διατελώντας σε κάποια από αυτά και καλλιτεχνικός διευθυντής. Διηύθυνε διάφορα σύνολα (χορωδιακά και οργανικά), κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις, ενώ υπήρξε προσκεκλημένος μαέστρος σε Ελλάδα και Εξωτερικό. (Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Βουλγαρία κ.λ.π.).

Στα 28 χρόνια της διδακτικής του πορείας, αποφοίτησαν από τις τάξεις του περισσότεροι από 600 σπουδαστές, πολλοί εκ των οποίων διαπρέπουν επαγγελματικά στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, δίδαξε σε πολυάριθμα σεμινάρια, και είναι μέλος εξεταστικών επιτροπών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το 2003 ίδρυσε το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας (μουσικό, κρατικά αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα με συνεχή ανοδική πορεία που σήμερα αριθμεί πάνω από 320 σπουδαστές και 35 καθηγητές), του οποίου είναι μέχρι σήμερα καλλιτεχνικός Διευθυντής.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.