Headlines News :

Με ένα Μι και ένα Ρο συναντάω τον Μιρό.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 18 Μαΐου 2013 4:21 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.

Με ένα Μι και ένα Ρο τα παιδιά της Λάρισας συναντάνε… τον Μιρό. Μια προσπάθεια πολλών μηνών από τους μαθητές του ολοήμερου σχολικού προγράμματος του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας και του Νηπιαγωγείου Νίκαιας παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο Κτιρίου Κατσίγρα Τμήματος Ιατρικής. Έχοντας ως υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγραμμάτος τις κ. Γεωργία Μούσιου , κ. Γεωργία Πλιάκα και κ. Δήμητρα Κωτσιοπούλου την Παρασκευή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης «Με ένα Μι και ένα Ρο συναντάω τον Μιρό».


Το πρόγραμμα (Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών θεμάτων για παιδιά ηλικίας 4, 5 και 6 ετών) αυτό στάθηκε αφορμή τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν έναν καλλιτέχνη ο οποίος συνέβαλε στο κίνημα του μοντερνισμού, που από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα υποστηρίζει τη δύναμη «της γλώσσας», την αξία των συμβόλων και την αρχική χειρονομία της πρωτόγονης και παιδικής ηλικίας.

Ο Μιρό είναι γνωστός για τις γεμάτες παιχνιδίσματα εικόνες του. Οι συμβολικές του εικόνες δίνουν την αίσθηση της αφέλειας και της παιδικότητας. Το στυλ της τέχνης που ακολούθησε ο Μιρό είναι δύσκολο να περιγραφεί. Χαρακτηρίζεται από λαμπερά χρώματα σε συνδυασμό με απλοποιημένες φόρμες που θυμίζουν τα σχέδια που δημιουργήθηκαν από παιδιά ηλικίας πέντε ετών. Τα έργα του έχουν τη φρεσκάδα παιδικής έκφρασης, και τη σοφία του λόγιου καλλιτέχνη. Οικονομία στα απαραίτητα … και ισορροπία ασύμμετρη των χρωματικών εντάσεων. Τα σχήματα απλά και απρόβλεπτα, τα χρώματα σε τολμηρές αντιθέσεις. Παιδική η χειρονομία ωστόσο πλασμένη η επιφάνεια άλλοτε χρησιμοποιώντας πυκνό ή διάφανο το χρώμα… άλλοτε βάζοντας κι άλλες αποχρώσεις ανεπαίσθητα.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα του καλλιτέχνη, να τα σχολιάσουν, να οικειοποιηθούν κάποια από τα σύμβολά του. Όπως ο Μιρό , έτσι και τα παιδιά χρησιμοποίησαν έντονα περιγράμματα. Δυνατά και καθαρά χρώματα και δημιούργησαν αλλόκοτες ανθρώπινες μορφές, ασυνήθιστες φιγούρες ζώων, φανταστικούς χώρους. Έπαιξαν με τα υλικά ζωγραφικής, πειραματίστηκαν, επεξεργάστηκαν τις φόρμες του καλλιτέχνη, συνδύασαν στοιχεία από τα έργα του με στοιχεία της δικής τους φαντασίας στην ίδια εικόνα. Τον χαρακτήρισαν χρωματιστό μα πάνω απ’ όλα ονειροπόλο!

Info:
Με ένα Μι και ένα Ρο συναντάω τον Μιρό.
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, 7μμ.
Αμφιθέατρο κτιρίου Κατσίγρα, Τμήμα Ιατρικής, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.