Headlines News :

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν την «Πύλη του Κάτω Κόσμου».

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 6 Απριλίου 2013 3:05 π.μ.

Τουρκία.

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν στην Ιεράπολη της Φρυγίας (σημερινό Παμούκαλε, Τουρκία), την «Πύλη του Άδη». Κατά την ελληνορωμαϊκή παράδοση και μυθολογία, στον «Κάτω κόσμο», στην χριστιανική «κόλαση» δηλαδή, ο Άδης ή αλλιώς Πλούτωνας, ήταν ο θεός που εξουσίαζε.

Ο Francesco D'Andria, αρχαιολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Salento στο Lecce, ανακοίνωσε σε επιστημονικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στηνΤουρκία, πως κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης,ανακάλυψε τα ερείπια της «Πύλης του Άδη».

Σύμφωνα με το Discovery News, ο Francesco D'Andria ακολούθησε τα ίχνη τωνμυθολογικών περιγραφών, για να ανακαλύψει την είσοδο προς το «βασίλειο των νεκρών».

Ο Έλληνας γεωγράφος Στράβων (64 π.Χ – 24 μ.Χ), αναφέρει σχετικά με την «Πύλη του Πλούτωνα»: “Αυτό το μέρος είναι γεμάτο ατμούς, τόσο πυκνούς και ομιχλώδεις, που κάποιος μετά δυσκολίας μπορούσε να δει το έδαφος” και συνεχίζει ο Στράβωνας την περιγραφή τηςπύλης “Όποιο ζώο πέρναγε εκεί μέσα, έβρισκε στη στιγμή, το θάνατο… κάποτε έριξα μέσα (στη σπηλιά) σπουργίτια και αμέσως άφησαν την τελευταία τους πνοή και έπεσαν κάτω.”

Η σπηλιά που αποτελεί είσοδο για τον «Κάτω Κόσμο», ανακαλύφθηκε πλάι στα ερείπιαενός ναού. Τους αρχαιολόγους οδήγησε στο μέρος, η ροή του νερού, που καταλήγει σταιαματικά λουτρά του Παμούκαλε. Οι αρχαιολόγοι κατάλαβαν αμέσως, πως η σπηλιά που βρισκόταν μπροστά τους, αποτελούσε την «Πύλη του Πλούτωνα».

“Μπορούσαμε να δούμε τις θανατηφόρες ιδιότητες του χώρου, κατά τη διάρκεια τηςανασκαφής. Πολλά πουλιά πέθαναν μόλις πλησίασαν στο άνοιγμα της σπηλιάς, εισπνέοντας τα θερμά, δηλητηριώδη αέρια”. Πάνω από το σπήλαιο, ανακαλύφθηκαν σκαλοπάτιακαθώς και ένα λουτρό. Ο D'Andria και η ομάδα του, προσπαθούν να ανασυνθέσουν ψηφιακά το μυστηριώδη χώρο.

Όμως η ανακάλυψη στην Ιεράπολη δεν είναι η πρώτη που σχετίζεται με τις «Πύλες της Κολάσεως». Στην έρημο Καρακούμ του Τουρκμενιστάν, υπάρχει ένα σπήλαιο φυσικού αερίου. Οι Σοβιετικοί επιστήμονες που είχαν ερευνήσει την περιοχή το 1971, βρέθηκαν μπροστά απο ένα κρατήρα, διαμέτρου 70 μέτρων, από όπου απελευθερωνόντουσανστην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια. Οι ερευνητές άναψαν φωτιά στην περιοχή, πιστεύοντας πως αυτή θα σβήσει, μόλις απελευθερωθεί η τελευταία ποσότητα παγιδευμένου αερίου. Όμως ο κρατήρας είναι φλεγόμενος μέχρι και σήμερα, συνθέτοντας ένα σκηνικό βγαλμένο από την κόλαση.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.