Headlines News :

Σ.Ο.Ν.Δ.Λ goes to Hollywood.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 2:57 π.μ.

Λάρισα.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων ταξιδεύει την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 8:30μμ για Hollywood, με μια συναυλία - αφιέρωμα στις μεγάλες μουσικές κινηματογραφικές επιτυχίες ταινιών, όπως «Ο πόλεμος των άστρων», «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», «Σούπερμαν», «Πειρατές της Καραϊβικής», κ.α.


Η ορχήστρα της πόλης μας, με πλήρη διάταξη 60 μουσικών, θα δώσει την ευκαιρία στους Λαρισαίους που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία, να απολαύσουν τον ονειρικό αυτό κόσμο της μουσικής, όπου ήχος και εικόνα συνθέτουν ένα ταιριαστό αποτέλεσμα ικανό να περιγράψει όλα τα συναισθήματα του ανθρώπου.

Μαζί με την ΣΟΝΔΛ, εμφανίζεται η Bjork Oskarsdöttir στο συγκινητικό σόλο για βιολί και ορχήστρα, της «Λίστας του Σίντλερ» του Tζων Γουίλιαμς. Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Δημήτρης Λαπούσης και ο Θάνος Γκουρομπίνος, ενώ η Ελένη Ψύρρα επιμελείται την μικρή «έκπληξη» της βραδιάς.

Το ρομαντικό «Κοντσέρτο της Βαρσοβίας» για πιάνο και ορχήστρα του Ρίτσαρντ Άντινζελ από την ταινία «Επικίνδυνο Σεληνόφως» “Dangerous Moonlight” ενορχήστρωσε και διευθύνει από το πιάνο ο Χρήστος Κτιστάκης.

Το κονσέρτο της Βαρσοβίας.
Ήταν το 1941, όταν οι παραγωγοί της ταινίας “Dangerous Moonlight”, πρότειναν στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ να γράψει την μουσική, ή να τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν το 2ο κονσέρτο του για πιάνο ως μουσική υπόκρουση.

Ο Ραχμάνινοφ, αρνήθηκε την πρώτη πρόταση, ενώ στην δεύτερη ζήτησε για τα δικαιώματα πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η συνεργασία. Κατόπιν τούτου η παραγωγή ανέθεσε στον Βρετανό συνθέτη Ρίτσαρντ Άντινζελ να γράψει μια καινούρια μουσική, στο ύφος όμως του μεγάλου Ρώσου συνθέτη. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και ήταν εξαιρετικό. Η μουσική άντεξε πιο πολύ από την ταινία στον χρόνο και εκτελείται πολύ συχνά στις αίθουσες συναυλιών.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση της συναυλίας, δίνετε η περιορισμένη δυνατότητα στις Μουσικές Σχολές, Ωδεία, και τα Μουσικά Σχολεία της ευρύτερης Θεσσαλικής περιοχής να έρθουν οργανωμένα με τιμή εισόδου 3€ στις αριθμημένες θέσεις του Δημοτικού Ωδείου. 


Καλούνται οι Φίλοι του Συλλόγου της Συμφωνικής Ορχήστρας, να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Δ.Ω.Λ. για κράτηση της θέσης τους. Η είσοδος για τους μαθητές του Δ.Ω.Λ. είναι Δωρεάν εφόσον δηλώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία. Πληροφορίες στο Δ.Ω.Λ. 2410536886 κα. Βαρβάρα Βασιλάκη. Γενική είσοδος 10€. Προπώληση εισιτηρίων: Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρες 6 - 8μμ & Κυριακή 7 Απριλίου 2013 από 6:30μμ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.