Headlines News :

Η Αστρονομία στο επίκεντρο.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 4:11 π.μ.

Τρίκαλα.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013.
 
Διάλεξη από τον Τρικαλινό Νίκο Στεργιούλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων.


Θέμα της διάλεξης «Η Αστρονομία στην εποχή των Διαστημικών Τηλεσκοπίων».

Στην διάλεξη, θα παρουσιαστούν τα οφέλη της παρατήρησης των ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια που βρίσκονται έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και θα γίνει μια περιήγηση στις μέχρι τώρα σημαντικότερες ανακαλύψεις. Θα γίνει αναφορά και σε μελλοντικές αποστολές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα.

Ο Νικόλαος Στεργιούλας εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλβέρτος Αϊνστάιν στο Πότσδαμ της Γερμανίας. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Γενική Θεωρία Σχετικότητας και στη μελέτη των μελανών οπών και των αστέρων νετρονίων, θέματα για τα οποία έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και σε πολλά διεθνή συνέδρια. Έχει συγγράψει βιβλίο για τους περιστρεφόμενους σχετικιστικούς αστέρες που εκδόθηκε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και Διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ.

Ο κ. Στεργιούλας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκλαΐκευση της επιστήμης κι έχει δώσει πάνω από 15 διαλέξεις για το ευρύ κοινό. Κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, όπου ζουν οι γονείς του.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.