Headlines News :

Εργαστήρια παιδικής λογοτεχνίας.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 2:34 π.μ.

Κάλεσμα στους γονείς για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των παιδιών τους:

«Αγαπητοί γονείς,

στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας των μαθητών αλλά και με τη γενικότερη ενθάρρυνση των παιδιών να αγαπήσουν το βιβλίο, σας καλούμε να γίνετε συν-αναγνώστης, εμψυχωτής, διαμεσολαβητής εξασφαλίζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να εκφράζονται άνετα και άφοβα, όπως ταιριάζει στην ηλικία τους και στην ιδιοσυγκρασία τους.


Όπως γνωρίζετε, η συμβολή σας στη θετική κινητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών απέναντι στο βιβλίο, είναι καθοριστική.

Με τις αναγνωστικές δράσεις που θα υλοποιήσουμε στα σχολεία, δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να αγαπήσουν το βιβλίο ακόμη και μαθητές που θεωρούνται αδιάφοροι ή αδύναμοι, αφού για κάθε παιδί υπάρχει ένα βιβλίο που αγγίζει τις ανησυχίες και τις ανάγκες του.

Είναι κρίσιμο να αισθανθούν τα παιδιά οτι τα εξωσχολικά βιβλία είναι μια διαφορετική στιγμή στην εξωσχολική τους ζωή.

Είναι μια ζώνη ελευθερίας, δημιουργικότητας, στην οποία μπορούν να εκφράσουν επιθυμίες, τάσεις και σκέψεις που σε άλλες ώρες είναι ίσως πιο δύσκολο.

Γενικότερα η ένταξη του βιβλίου στη ζωή της τάξης με κάθε αφορμή μαθαίνει στα παιδιά ότι η ανάγνωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πολύχρονης προσπάθειάς μας να έρθει το παιδί κοντά στο βιβλίο, το παιδικό βιβλιοπωλείο» Το σπίτι του Σοφούλη» και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση εργαστηρίων παιδικής λογοτεχνίας σε σχολεία.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δυο σχολικές ώρες και περιλαμβάνει τα εξής μέρη:
-Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο. Θεατρική αφήγηση της ιστορίας του βιβλίου από την ιδέα ως το… ράφι του βιβλιοπωλείου.
-Αφήγηση του παραμυθιού «Ταξίδι στη χώρα της Σοφίας» με θεατρικό παιχνίδι, ενεργή συμμετοχή των παιδιών, μουσική και τραγούδια.
-Συζήτηση και ενθάρρυνση των παιδιών για τον τρόπο επιλογής παιδικών βιβλίων από ένα βιβλιοπωλείο ή μια σχολική βιβλιοθήκη.
-Κατασκευή παιδικού βιβλίου και ζωγραφική για το κάθε παιδί.

Παρακαλούμε όσοι γονείς, ομάδες, εκπαιδευτικοί και σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6989460969 και 2410536446».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.