Headlines News :

Η Καντάτα της Ελευθερίας.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 3:24 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ο Σύλλογος Μικτή Χορωδία SOLARTE σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ανεβάσει το έργο του Χρήστου Λεοντή « Καντάτα της Ελευθερίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Γυμνάσιου Λάρισας.


Το έργο του Χρήστου Λεοντή ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής και χαρακτηριστικά δείγματα του λόγου του Φ. Ρήγα, του Δ. Σολωμού και του Γ. Μακρυγιάννη, συνθέτει σε μορφή τριπτύχου τις ιδέες του και αναδεικνύει τα στοιχεία που προδίδουν σε αυτές ενότητα και συνοχή, παρά τις εγγενείς τους διαφορές και τα διαφορετικά ιστορικά συμφραζόμενα που απηχούν. Πρόκειται ακριβώς για τα στοιχεία εκείνα, που συγκροτούν τη βάση του οικοδομήματος της δημοκρατικής πολιτικής παράδοσης του Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, η μικτή χορωδία Λάρισας του Συλλόγου SOLARTE, η Παιδική και Νεανική χορωδία και η Ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Σολίστ ο βαρύτονος Γιάννης Γράμψας, ο τενόρος Αστέριος Τσέτσιλας και η Άλτο Ραλλού Τσικαντέρη.

Αφηγητής: Σαράτσης Γιώργος

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

Το έργο θα παρουσιαστεί υπό την καλλιτεχνική αιγίδα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, ωστόσο στα πλαίσια συνεργασίας με τους Ενεργούς Πολίτες της Λάρισας θα γίνει προαιρετική συλλογή τροφίμων αντί αντιτίμου εισιτηρίου.

Info:
Η Καντάτα της Ελευθερίας.
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, 9μμ.
Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου, Λειβαδίτη 20, Λάρισα.
Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συλλογή τροφίμων.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.