Headlines News :

Ερευνητικό δρώμενο για τον Θυμό.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 12:09 μ.μ.

Ιωάννινα.

5 - 6 - 7 Απριλίου 2013.

Λόγω απουσίας του στοιχείου του ΘΥΜΟΥ, οι άνθρωποι οδηγούμαστε αμαχητί στην τελική ευθεία προς το απόλυτη υποδούλωση… Στο στάδιο αυτό κυριαρχεί η παραίτηση και η γλυκύτατα ήρεμη αποδοχή της απελπισίας... ο άνθρωπος σήμερα φαίνεται πολύ "ήσυχος" και παραιτημένος, με μια στωική αποδοχή της μοίρας και των βασάνων του, σαν να μη θέλει ή να μην έχει πια τη δύναμη να αγωνίζεται και να διεκδικεί να αλλάξει κάτι σ’ αυτά που τον βαραίνουν...


Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα.

[PROJECT 2] Θ Υ Μ Ο Σ. 

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος - θυμός – χαρά - θλίψη - αγωνία) θα προκύψει ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής (Ιωάννινα), σε μια ορισμένη εποχή (2013), όλων των ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους; Δεύτερο ερευνητικό τριήμερο - Συναίσθημα Θυμός.

Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν.

Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα αναζητήσουμε το θυμό... Πώς γεννάται; Από πού ξεκινά; Τι φέρει; Εκδηλώνεται ή κρύβεται και πού; Ξεκινώντας από τη γέννηση σαν ένα ενδεχόμενο ταξίδι προς κάπου, μέσα σε ένα σταθμό Κτέλ, βιώνουμε τα στάδια της ζωής και τις συναντήσεις μας με το Θυμό.

Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και από εκεί στην ενηλικίωση μέσα από από εικόνες καθημερινές αλλά και συμβολικές, καταλαβαίνουμε πως ο Θυμός υπάρχει παντού. Η σωματική έκφραση – εκτόνωση, η αμεσότητα και η διάδραση με το κοινό χαράσουν την πορεία μέσα στο κτίριο. Εστιάζουμε και στη δύναμη του πλήθους αλλά και στη μοναδικότητα του καθενός.

Οι θεατές μπαίνουν σε διλήμματα και μετατοπίζονται αντιδρώντας δραστικά και δημιουργικά με το συναίσθημα του θυμού.

ΧΩΡΟΣ: Φυσικό σκηνικό, μη θεατρικός χώρος, Παλαιό Κτελ Αθηνών, Ιωάννινα.

ΧΡΟΝΟΣ: 5,6,7 Απριλίου 2013.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ηθοποιοι\μουσικοί\χορευτές\εικαστικοί\φωτογράφοι\κινηματογραφιστές\εκπαιδευτικοί.

Είσοδος ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων). 

Promo video παράστασης: εδώ. 

Για τη στήλη θεαμάτων.Το δεύτερο ερευνητικό τριήμερο, στο οποίο θα αναπτύξουμε την ολοκλήρωση του Εγώ και την ανάγκη του Μαζί σε σχέση με το σήμερα, θα είναι μέσα από το συναίσθημα του Θυμού. Καλλιτέχνες από πολλά πεδία, δρουν και αντιδρούν μαζί με τους θεατές.

5 6 7 Απριλίου 2013. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ώρες παραστάσεων: 5/4 - 16:00, 6/4 & 7/4 - 12:00 & 16:00, Παλαιό Κτελ Αθηνών, Ιωάννινα. 

Διοργάνωση στα Ιωάννινα Multi-art Projects / Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. 

Με υποστήριξη της « Κοινωνίας Συνιδιοκτητών Ακινήτων Πρώην Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κτελ Ιωαννίνων»

Η Παράσταση θα βιντεοσκοπείται μαζί με το κοινό.
Διάρκεια Παράστασης – Διαδρομής: 2 ώρες. 
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6943637456

Περισσότερα στα:

Βιογραφικό ομάδας.Οι [nomáδes artcore], είναι ένας πυρήνας ανθρώπων που συσπειρώθηκε στις αρχές του 2011 με σκοπό την καλλιτεχνική έκφραση και δράση χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, τη σύνθεση και τη μορφή της τέχνης.
Η Κατάσταση Πολιορκίας μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ήταν το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας. Aνέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη για 15 παραστάσεις από τον Οκτώβρη ως το Δεκέμβρη του 2011. Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ Νταρουίς με του δικού μας εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.
Με το εργαστήρι Να σου πω; Να μου πεις. Μια ιστορία… ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2012 μια σειρά από βιωματικές συναντήσεις στον Υμηττό με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αναπαράσταση . Οι κύκλοι βιωματικών σεμιναρίων συνεχίζονται και στον Υμηττό και στους Θρακομακεδόνες για την τρέχουσα χρονιά, 2012-2013, όπως επίσης στο Πολιτιστικό χώρο Ασκητήριον, με θέμα τα βασικά συναισθήματα και την έκφρασή τους. 
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ όπου και πάλι εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου . Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα; Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος-Θυμός-Χαρά-Θλίψη και Αγωνία θα δημιουργήσουμε πέντε ερευνητικά τριήμερα σε πέντε διαφορετικούς - εναλλακτικούς, μη θεατρικούς τόπους, όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία θα δρουν για να αναγνωρίσουνε το κάθε συναίσθημα και να το κάνουνε σύμμαχο στην ολοκλήρωση. Τα Τριήμερα αυτά θα βιντεοσκοπηθούν και το υλικό που θα μαζευτεί θα είναι ο κορμός ενός Θεατρικού Ντοκιμαντέρ.
Το πρώτο project ΦΟΒΟΣ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία 28, 29 ,30 Σεπτεμβρίου 2012 στο κτήριο του πρώην Δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό. ‘Ελαβαν μέρος 30 καλλιτέχνες από πολλά πεδία και το παρακολούθησαν πάνω από 800 θεατές.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.