Headlines News :

Διατηρητέο το παλιό μουσείο της Ακρόπολης.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 3:59 π.μ.

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητάει να κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο το παλιό Μουσείο της Ακρόπολης, για λόγους ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας. 

Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του ΣΕΑ ζητούν να επανεξετασθεί η πρόσφατη γνωμοδότηση που ελήφθη στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αναφορικά με την κήρυξη του παλαιού μουσείου ως διατηρητέο μνημείο.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζήτησε να δοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες όλα τα μέσα για την περεταίρω αξιοποίηση του ιστορικού χώρου που εδώ και μερικά χρόνια έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της λειτουργίας του, μετά και από τον καθοριστικό ρόλο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Η ανοικοδόμησή του παλιού μουσείου της Ακρόπολης ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα σε σχέδια του αρχιτέκτονα Π. Κάλκου. Έπειτα από μία σειρά επεκτάσεων και προσθηκών έλαβε την τελική του μορφή περί τα μέσα του 20ού αι. με την επιμέλεια του αρχιτέκτονα Π. Καραντινού. Όπως εξηγούν στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, η ανακήρυξη του παλιού μουσείο ως διατηρητέο μνημείο, όχι μόνο θα το προστατέψει από τη φθορά, αλλά μπορεί να γίνει και αφορμή για την επαναλειτουργία του, ως χώρου στέγασης και προβολής των θησαυρών του Ελληνικού πολιτισμού, που θα αποκτήσει ξανά ζωή.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.