Headlines News :

Η ηλεκτρονική γωνιά της βιβλιοθήκης.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 3:55 μ.μ.

Τρίκαλα.

Αυτό που μας προκαλεί ευχάριστη αίσθηση τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, δεν αποτελεί ένα αποκομμένο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, μια «απομόνωση». Είναι ένα ιδιαίτερα ενεργό κομμάτι της δραστηριότητας της πόλης που κάθε χρόνο προσελκύει και προκαλεί το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ενηλίκων αλλά ανηλίκων.

Σε αυτό έχει συντελέσει σημαντικά και το δημόσιο κέντρο πληροφόρησης το οποίο φιλοξενείται σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης. Το κέντρο αυτό που αποτελείται από έξι υπολογιστές καθώς κι έναν για άτομα με ειδικές ανάγκες, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο δωρεάν είτε για να συλλέξει πληροφορίες για εργασίες, είτε για να σερφάρει σε ασφαλή δίκτυα και στο facebook αλλά και να πραγματοποιήσει κάποιες εκτυπώσεις. Το κάθε μέλος, μπορεί να χρησιμοποιήσει για μισή ώρα τον υπολογιστή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσβαση έχουν και ανήλικοι, ωστόσο άνω των 13 ετών. Σε περίπτωση που είναι κάτω από 13 ετών χρειάζεται επίβλεψη γονέα.

Σε λίγες μέρες αναμένονται και τα στατιστικά στοιχεία βέβαια, ωστόσο η προσέλευση και το ενδιαφέρον συνεχώς αυξάνεται. Άνθρωποι κάθε ηλικίας επισκέπτονται το φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης βρίσκοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την προοπτική να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους υπολογιστές συνδυάζοντας πολλές φορές πληροφορίες που συλλέγουν από το διαδίκτυο με εκείνες των βιβλίων. 

Και παιδική e-γωνιά.
Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά σε προγράμματα στους δύο υπολογιστές που βρίσκονται στο παιδικό τμήμα και τα οποία προσφέρουν ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό υλικό, εγκεκριμένο για τα παιδιά.

Πηγή: e-erevna.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.