Headlines News :

Site-specific performance.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 7:52 π.μ.

Η Κατερίνα Δρακοπούλου θα μας οδηγήσει στην πρακτική της.

Μια site-specific performance μας προ(σ)καλεί να ξαναδούμε με “καινούρια μάτια” το τρίπτυχο χώρος-performers-κοινό. Στο εισαγωγικό αυτό σεμινάριο, θα ακολουθήσουμε διαδρομές σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και θα περιπλανηθούμε σε πραγματικούς και φανταστικούς τόπους. Θα διερευνήσουμε την αμφίδρομη σχέση σώματος και χώρου και θα εστιάσουμε στη μεταμόρφωση του καθημερινού σε μη-καθημερινό, του οικείου σε μυστηριώδες.


Με αφετηρία την προσεκτική παρατήρηση, θα καταγράψουμε και θα ταξινομήσουμε, θα δημιουργήσουμε και θα εξελίξουμε κινησιολογικό υλικό, θα χαρτογραφήσουμε και θα σχεδιάσουμε σωματικές δράσεις, και θα συν-διαμορφώσουμε με παραστατικά μέσα διάφορους επιλεγμένους χώρους.

Εργαλεία μας σε αυτό το “περιπατητικό” ταξίδι μνήμης, χρόνου και αναζήτησης θα είναι o αυτοσχεδιασμός, η δημιουργική γραφή, physical scores, task-based activities, παιχνίδια και κανόνες, τεχνικές σύνθεσης, και χορός butoh.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την ανοιχτή παρουσίαση του υλικού που θα προκύψει από τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας ως ensemble ή solo παραστατικές συνθέσεις σε συν-διαμορφωμένους χώρους.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση και το χορό, σε performers, σε εικαστικούς, σε αρχιτέκτονες και σε όσους ενδιαφέρονται για την site-specific performance.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 7 άτομα). Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν ύστερα από αποστολή βιογραφικού σημειώματος και σύντομου κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adrakopoulou@yahoo.co.uk

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε: 69898809187.

Διάρκεια: έξι τετράωρες συναντήσεις.

Οι ημερομηνίες και ώρες του σεμιναρίου θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Χώρος διεξαγωγής: Ακαδημίας 5 (Σταθμός Μετρό Σύνταγμα).

Κόστος συμμετοχής: 130€.

Η Κατερίνα Δρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία (BA in Drama and Theatre Studies με εξειδίκευση στο Devising), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Goldsmiths College, University of London (MA in Performance). Το ενδιαφέρον της για το σωματικό θέατρο την οδήγησε το 2008 στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield όπου φοίτησε με υποτροφία και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Ensemble Physical Theatre: Training and Performance. Εργάστηκε ως Λέκτορας Θεάτρου/Performance σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Αγγλία από το 2002 εως το 2010 (University of Kent; Goldsmiths College, University of London; St Mary’s College; University of Leeds; Manchester Metropolitan University) όπου δίδαξε Κινησιολογία (Laban for Actors, Butoh), Σωματικό Θέατρο (τεχνική Lecoq), Devising, Μάσκα, Αυτοσχεδιασμό, Υποκριτική (Psychophysical Approaches to Acting), και Σύγχρονο Performance (autobiographical, site-specific, durational). Ως ηθοποιός/performer έχει παίξει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία. Μεταξύ άλλων: Κραυγές Βοήθειας (2012) μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα; The Moving Body (2012) στον Πολυχώρο Spring People στην Αθήνα, ‘…And After’ (2008) στο Lawrence Batley Theatre, Huddersfield; Hinomoto (2008) στο Space Zero Theatre, Tokyo και στο The Brindley, Cheshire; SpaceDance Butoh (2006) στο University of Leeds; ChamberPlay Medea (2001) στο King’s Head Theatre στο Λονδίνο; The World Mysteries, The Mysteries of Eleusis (1998) στο Majestic Theatre, Brooklyn Academy of Music, New York. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με το butoh. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους butoh artists, Marie-Gabrielle Rotie, Tetsuro Fukuhara, Kan Katsura, Minako Seki, Atsushi Takenouchi, Masaki Iwana, Ko Murobushi, Tadashi Endo, Fran Barbe, Frank van de Ven, και με την ομάδα Torifune Butoh-Sha. Έχει συνεργαστεί ως butoh dancer/performer με τον Tetsuro Fukuhara και με την ομάδα Torifune Butoh-Sha και το 2006 οργάνωσε ένα Φεστιβάλ Butoh στο Πανεπιστήμιο του Leeds με επίτημο προσκεκλημένο τον Τetsuro Fukuhara.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.