Headlines News :

Επτά έργα της αρχαιότητας στη Ρώμη.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 7:56 π.μ.

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 ως το Μάιο του 2013 θα πραγματοποιούνται στη Ρώμη δύο εκθέσεις, στις οποίες θα παρουσιαστούν συνολικά επτά αρχαιολογικά έργα από τη χώρα μας. Η πρώτη έκθεση με τίτλο,«Caput Mundi: a city between dominion and integration» πραγματεύεται την έννοια της κατάκτησης και της πολιτικής ενσωμάτωσης ξένων λαών στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι λαοί αυτοί συνέβαλαν στη διαμόρφωση του Ρωμαϊκού κράτους.


Τα Ελληνικά αντικείμενα που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Η επιτύμβια στήλη του σωματεμπόρου «Αουλου Καρπίλιου Τιμόθεου», από το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης, που τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2ου με αρχές 1ου αι. π.Χ. και η ενεπίγραφη στήλη με επιστολή του Φιλίππου του Ε' προς τους κατοίκους της Λάρισας (τέλη 3ου αι. π.Χ.), που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Βόλου. Η έκθεση θα διαρκέσει τις 4 Οκτωβρίου 2012 έως τις 10 Μαρτίου 2013.

«The Age of Balance» είναι ο τίτλος της δεύτερης έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλική πρωτεύουσα, από τις 4 Οκτωβρίου 2012 έως τις 5 Μαΐου 2013. Σε αυτήν θα συμμετέχουν 5 έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η συγκεκριμένη έκθεση - που θα πραγματοποιηθεί στα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη – είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική παραγωγή της «χρυσής εποχής» της Ρωμαϊκής τέχνης (98-180 μ.Χ.).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.