Headlines News :

12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 7:55 π.μ.

Στα πλαίσια της 8ης Γιορτής Χαλβά. 

Εξαιρετικό καλλιτεχνικό γεγονός για τα Φάρσαλα θα αποτελέσει το χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Φαρσάλων και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8μμ στην πλατεία δημαρχείου της πόλης. Το φετινό χορωδιακό φεστιβάλ εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της «8ης Γιορτής Χαλβά».


Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να απολαύσει εκλεκτά χορωδιακά τραγούδια από το διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, η Μικτή Χορωδία Μώλου Φθιώτιδας και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.


Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1987 από μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία στο πολυφωνικό τραγούδι αλλά και με στόχο την προβολή και αξιοποίηση των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων του τόπου, με τη συμπαράσταση του τότε δημάρχου Φαρσάλων κ. Κων/νου Μπούτη και με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων».

Από την πρώτη στιγμή το μουσικόφιλο κοινό της πόλης των Φαρσάλων αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων. Έτσι σιγά σιγά με την προσέλευση και άλλων μελών δημιουργήθηκε ένα αξιόλογο φωνητικό σύνολο με την καθοριστική συμβολή του μαέστρου Χρήστου Σάλτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να πραγματοποιεί χορωδιακές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα και να συμμετέχει σε διάφορα χορωδιακά φεστιβάλ. Το 2001 η χορωδία αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Φαρσάλων και κάθε χρόνο διοργανώνει Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή καταξιωμένων φωνητικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το Νοέμβριο του 2007 τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μάτης.

Στα χρόνια που δραστηριοποιείται η χορωδία σημείωσε αξιόλογες εμφανίσεις και αποκόμισε επαίνους για τις συναυλίες που δόθηκαν τόσο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Τρίπολη, Ξάνθη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τήνο, Λευκάδα, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γύθειο, Πειραιά, Αλεξανδρούπολη, Άστρος, Γουμένισσα, Γιαννιτσά, Άργος Ορεστικό, Κύμη, Μώλος, κ.α.) όσο και στο Εξωτερικό (Βουλγαρία, Ουγγαρία και Κύπρο). Έχει παρουσιάσει με τη συμμετοχή καταξιωμένων σολίστ και μεγάλης ορχήστρας το έργο του Χρ. Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» σε Φάρσαλα και Ελασσόνα αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Η χορωδία αριθμεί σήμερα πενήντα (50) μέλη και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από όλα τα είδη της χορωδιακής μουσικής.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.