Headlines News :

Έφυγε από τη ζωή ο σεναριογράφος Frank Pierson.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 7:54 π.μ.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Αμερικανικού κινηματογράφου, Frank Pierson ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο Όσκαρ το 1975, για το σενάριο του στην ταινία Dog Day Afternoon με πρωταγωνιστή τον Al Pacino.

Η οικογένεια του δήλωσε στον Τύπο ότι ο βραβευμένος καλλιτέχνης πέθανε από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, εξαιτίας μιας σύντομης ασθένειας από την οποία υπέφερε πρόσφατα. Ο Pierson ήταν επίσης υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ για τα σενάρια τις ταινίες του Cool Hand Luke και για το γουέστερν Cat Ballou (1967 και 1965 αντίστοιχα).

Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές του ήταν η συγγραφή σεναρίων και η παραγωγή των τηλεοπτικών σόου Mad Men και The Good Wife. Ο Peirson μπορεί να έγινε κυρίως γνωστός για το σενάριο του στην ταινία Dog Day Afternoon, η οποία είναι βασισμένη στο αληθινό γεγονός της ληστείας μιας τράπεζας στο Μπρούκλιν, ωστόσο, ο ίδιος έγραψε επίσης το σενάριο και ανέλαβε τη σκηνοθεσία του κινηματογραφικού μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τουςBarbra Streisand και Kris Kristofferson, με τίτλο «A Star is Born». Επιπλέον, έβαλε την υπογραφή του σε πολλές άλλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Frank Pierson υπήρξε δύο φορές πρόεδρος του σωματείου σεναριογράφων στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, για το χρονικό διάστημα από το 2001 ως το 2005 υπήρξε πρόεδρος τηςΑμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και επιστημών, η οποία απονέμει κάθε χρόνο τα πασίγνωστα βραβεία Όσκαρ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.