Headlines News :

Pietro Paragna.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 7:50 π.μ.

Το παιδί θαύμα της Ιταλίας.

Στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Έναν πολύ σπουδαίο Ευρωπαίο μουσικό φιλοξενεί το30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο κορυφαίος πολιτιστικός Θεσμός του Νομού, την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. 

Το παιδί - θαύμα της Ιταλίας, ο Pietro Papagna, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι Καρδιτσιώτες και Θεσσαλοί, στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου 2012 στην πόλη τους. 

Τριάντα χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική της περιοχής μας συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Χιλιάδες καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας, διάσημοι σολίστ, μουσικοί, συμφωνικών ορχηστρών, Χορωδοί, Μαέστροι, Συνθέτες κάνοντας το όνομα της Καρδίτσας να γίνεται γνωστό σε όλη την υφήλιο ως πόλη της Μουσικής και της Τέχνης. 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές μετακλίσεις από το εξωτερικό, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που θα προσφέρουν στους Καρδιτσιώτες την Ποιότητα της Κλασσικής Μουσικής. 

Ο Pietro Papagna, ένας από τους σημαντικότερους νεαρούς πιανίστες με 18 πρώτα βραβεία σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς, θα εμφανιστεί την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 στις 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Μετά την μεγάλη επιτυχία της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με έναν πολύ σημαντικό καλλιτέχνη από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Ο Pietro Papagna θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νέους πιανίστες με μεγάλη καριέρα. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που είναι αφιερωμένο στον Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Λορέντζο Μαβίλη (1860 – 1912) για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και στον Claude Debussy (1862 – 1918) για τα 150 χρόνια από την γέννησή του. Προσωπικότητες που φέτος τιμώνται παγκόσμια και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. 

Στο ρεσιτάλ πιάνου ο διακεκριμένος νεαρός Ιταλός πιανίστας Pietro Papagna θα ερμηνεύσει: τις τρεις (3) σονάτες του D. Scarlatti (Κ 380,Κ 427 Κ 517), τα νυχτερινά του F. Chopin (αρ,1, αρ.2) ,τις σπουδες του Chopin (έργο 10 αρ. 5, αρ. 12), την (Gondiliera και Tarantella) του F. List από το έργο του «Βενετία και Νάπολη», το Βαλς του Mephisto του F. List και τη σονάτα έργο 28 αρ. 3 του S. Prokofiev. 

Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στα 30 του χρόνια έχει φιλοξενήσει κορυφαίους Πιανίστες Έλληνες και ξένους όπως ο Δημήτρης Σγούρος, ο Αλεξάντερ Μιλόσεβιτς, η Ρουντίνα Τσέκου,η Borislava Taneva, ο Αλεξάντερ Βούγιτς, η Συλβάνα Σκένδερη κ.α. πραγματοποιώντας σημαντικά πιανιστικά αφιερώματα σε κορυφαίους συνθέτες πιάνου όπως ο Σούμαν, ο Σοπέν, ο Λίστ κ.α. 

Ο Pietro Papagna, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 30 σόλο συναυλίες και ρεσιτάλ, κερδίζοντας επαίνους από κοινό και κριτικούς, και έχει συμμετάσχει σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου αποσπώντας 18 πρώτα βραβεία. 

Η εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ, Κυριακή 8 Ιουλίου 2012. 



PIETRO PAPAGNA, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ:
Pietro Papagna γεννήθηκε στο San Marco στη Lamis το 1992. Θεωρείται ένας από του σημαντικότερους νεαρούς Ιταλούς πιανίστες με πολλά ρεσιτάλ, βραβεία και διακρίσεις. 
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 30 ρεσιτάλ, κερδίζοντας επαίνους από κοινό και κριτικούς, μεταξύ των οποίων στο Recco (GE), Cava Dei Tirreni (Α.Ε.), Foggia, Salerno, Milano, Monte S. Angelo (FG), San Giovanni Rotondo (FG), San Marco στο Lamis (FG), Lucera (FG), Peschici (FG).
Επανειλημμένα έχει επιλεγεί από το Ωδείο του το “ V. Giordano” της Foggia να συμμετάσχει σε ρεσιτάλ, όπως: στο Torino - "Maratona Mozartiana Nacht und Tag", Martina Franca (TA) - "Festa Europea della Musica", Foggia - "Omaggio a Chopin" Varie “Rassegne Musicali Corti di Capitanata "di Foggia. Το '2010, ως νικητής του τελευταίου διαγωνισμού επελέγει να ερμηνεύσει το Κοντσέρτο αρ.1 έργ.25 σε σολ ελάσσονα του F. Μendelssohn "με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου της Foggia.
Παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια με διάσημους δασκάλους όπως οι: Leonid Margarius, Carlo Bruno, Jerome Rose και Sergio Perticaroli.
Το 2010 παρακολούθησε μαθήματα από τον Μαέστρο Michele Campanella στη Siena στην Accademia Chigiana, μετά την επιλογή του ανάμεσα στους νέους πιανίστες των ιταλικών Ωδείων, για να συμμετάσχουν στο «Μαραθώνα του Λίστ» στο Parco della Musica στη Ρώμη.
Έχει συμμετάσχει σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, αποσπώντας 18 πρώτα βραβεία λαμβάνοντας ειδικά βραβεία όπως: του "San Nicola Giovani" di Bari, "Citta di S. Giovanni Teatino "(CH)," Luigi Denza "di Castellammare di Stabia(NA)," Fiori Musicali »di Foggia," Premio Sarro” di Trani (BT)," Citta di Matera "," Citta di Formia "(LT) , "Citta di Bucchianico" (CH), "Igor Strawinsky "di Bari, “Florestano Rossomandi" di Bovino (FG), "Premio Anna Maria DE Vita"di Battipaglia (ΑΕ), ”Citta di Casamassima” (ΒΑ), Trofeo "Citta di Graci”(AV). 
Ο Pietro Papagna είναι δημιούργημα της καθηγήτριας Αnna Chiara D’ Ascoli, που διδάσκει στο Ωδείο “V. Giordano” της Foggia. 

Ο διακεκριμένος νεαρός Ιταλός Πιανίστας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Καρδίτσα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.