Headlines News :

Διαγωνισμός Φωτογραφίας.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 7:48 π.μ.


Με θέμα την επιβίωση στις Ελληνικές πόλεις.

Σκηνές επιβίωσης που διαδραματίζονται στις ελληνικές πόλεις και που λίγο διαφέρουν από τις δυσκολίες στο Μπαγκλαντές, στην Κένυα, στη Νότιο Αφρική ή στην Αϊτή αποτυπώνουν με το φακό τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Αποκαλύπτοντας τους Urban Survivors», που διοργανώνουν οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα».
Άστεγοι που κοιμούνται στους σταθμούς του μετρό και στις στάσεις των λεωφορείων, μετανάστες που στοιβάζονται σε υπόγεια ή κέντρα κράτησης, ναρκομανείς σε εγκαταλειμμένα κτίρια, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που «καταθέτουν» οι φωτογράφοι.
Το πρότζεκτ οργανώνεται παράλληλα με τη φωτογραφική έκθεση «Urban Survivors. Επιβιώνοντας στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων», που παρουσιάζουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ως το Σάββατο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Athens Fringe Live 2012».
Θέμα της έκθεσης φωτογραφίας, που πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, είναι οι ακραίες συνθήκες διαβίωσης σε πέντε πόλεις, όπου η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση λειτουργεί προγράμματα. Εκτίθενται εικόνες με συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ανθρώπων στη Ντάκα (Μπαγκλαντές), στο Καράτσι (Πακιστάν), στο Ναϊρόμπι (Κένυα), στο Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιο Αφρική) και στο Πορτ Ο Πρενς (Αϊτή), τις οποίες υπογράφουν διάσημοι φωτογράφοι.
Ωστόσο, παρόμοιες εικόνες συναντά κανείς πλέον και στην Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, αλλά και την ανεξέλεγκτη αστικοποίηση, παράγοντες που ωθούν σημαντική μερίδα του πληθυσμού στα όρια της φτώχιας. Για το λόγο αυτό το ελληνικό τμήμα των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» προσκαλεί όσους θελήσουν να αποτυπώσουν με το φακό τους τον αγώνα για επιβίωση και τις επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα, να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στην ειδική σελίδα του στο Facebook (http://www.facebook.com/msf.greece). Το κοινό θα ψηφίσει τις δέκα καλύτερες από τις φωτογραφίες, από τις 21 Αυγούστου και έπειτα. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε νέα έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το φθινόπωρο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.