Headlines News :

Κουρέας της Σεβίλλης στη Λάρισα...

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 7:53 π.μ.

Χορηγός Επικοινωνίας το artandcity.gr

Μία ακόμη παράσταση που αναμένεται να αποτελέσει σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας, διοργανώνουν από κοινού το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ο Σύλλογος Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, στo πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς τους στο πολιτιστικό έργο της πόλης. 


Πρόκειται για τη δημοφιλή όπερα «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», η πρεμιέρα της οποίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 9:30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου. 

Το έργο 

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Rossini, είναι μια όπερα Buffa σε δύο πράξεις του Gioachino Rossini, με λιμπρέτο του Cesare Sterbini. 

Το λιμπρέτο βασίστηκε στην κωμωδία του Pierre Beaumarchais. Ο κουρέας της Σεβίλλης (1775), ήταν αρχικά μια Opera Comique, ή ένα μείγμα πρόζας με μουσική. 

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1816, στο Teatro Argentina, της Ρώμης. 

Ήταν μία από τις πρώτες ιταλικές όπερες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική και έκανε πρεμιέρα στο πάρκο Theater της Νέας Υόρκης στις 29 Νοεμβρίου 1825. 

Ο «Κουρέας» του Ροσίνι έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της μουσικής κωμωδίας, και έχει περιγραφεί ως η «Όπερα Buffa» από όλες τις Όπερες Buffa, ακόμη και μετά από διακόσια χρόνια, η δημοτικότητά της στη σύγχρονη σκηνή όπερας, επικυρώνει το μεγαλείο της. 

Η ιστορία της όπερας: 

Ο κόμης Αλμαβίβα ερωτεύεται μια νεαρή ορφανή, τη Ροζίνα, και θα κάνει τα πάντα για να την κερδίσει από τον Μπαρτόλο, παλιό καθηγητή του, που ήθελε πάντα να την παντρευτεί. 

Μεταμφιεσμένος, προσπαθεί να υλοποιήσει το σχέδιό του, πέφτει πάνω στον πρώην υπηρέτη του, τον Figaro, ο οποίος και θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του. 

Πρωταγωνιστούν οι 

Νίκος Στεφάνου (Αλμαβίβα) Μελίνα Πασχαλίδου (Ροζίνα), Γιώργος Τζιουβάρας (Φίγκαρο), Γρηγόρης Πυριαλάκος (Μπάρτολο), Μιχάλης Κατσούλης (Μπαζίλιο), Βίκυ Μπακλαβά (Μπέρτα), Αστέριος Τσέτσιλας (Φιορέλο) και Χρήστος Γκακούδης (Οφιτσιάλ, Αξιωματικός). 

Παραστάσεις θα δοθούν ακόμη και στις 12, 13 και 17 Μαΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 2 Μαΐου και θα γίνεται στο ΔΩΛ, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. 

Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ (α' ζώνη), 17 ευρώ (β' ζώνη), 12 ευρώ (γ' ζώνη). Πληροφορίες και κρατήσεις στο 6943 -956171.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.