Headlines News :

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 1:16 μ.μ.


Σάββατο 31 Μαρτίου – Κυριακή 1 Απριλίου
Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
στο Θέατρο, στη Λογοτεχνία, στην Ιστορία και στο Θεατρικό Παιχνίδι 

Η Ομάδα Ψυχοπαιδαγωγικής Ενημέρωσης και Εμψύχωσης «ΕΚΦΡΑΣΗ» και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας διοργανώνουν σε συνεργασία με:
τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και 
το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής επιστημονική και καλλιτεχνική διημερίδα στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2012 με θέμα: «Διαχρονικότητα και επικαιρότητα του μύθου. Αρχαιοελληνικοί μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα. Θέατρο – Λογοτεχνία – Ιστορία – Θεατρικό Παιχνίδι».
Σ’ αυτή θα λάβουν μέρος ως εισηγητές πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αρχαιολόγοι, συγγραφείς, εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού και καλλιτέχνες του θεάτρου.
Η διημερίδα απευθύνεται σε εμψυχωτές, θεατροπαιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
Εισηγητές θα είναι οι: Θόδωρος Γραμματάς, Στέλλα Κατακούτα, Λάκης Κουρετζής, Ντέζη Μανολοπούλου, Ανδρομάχη Μοντζολή, Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου, Λάμπρος Σταύρου, Θωμάς Ψύρρας. Θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια και θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας Κουμουνδούρου 17-19 Λάρισα, το Σάββατο 31 και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 από τις 9.00π.μ.έως τις 3.30μ.μ. 
Το πρωί θα είναι αφιερωμένο στις εισηγήσεις και στη συζήτηση και το απόγευμα στα εργαστήρια και τις παραστάσεις εφαρμογής.
Για τη συμμετοχή θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται απο κάθε ενδιαφερόμενο στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών (ΔΟΠΑΕΛ) Λάρισας, Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Ρούσβελτ 59. 

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με e-mail ή fax. 

(ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ).

Για περισσότερες πληροφορίες:ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ "ΕΚΦΡΑΣΗ"
τηλέφωνο & fax: 2410 626 826
e-mail: ekfrasik@in.gr 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.