Headlines News :

"Η Τελετή" στον Τύρναβο...

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 7:50 π.μ.


Με την υπέροχη μαύρη κωμωδία του Παύλου Μάτεσι με τίτλο «Η τελετή» συνεχίζει για ένατη χρονιά την καλλιτεχνική του πορεία το θεατρικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου στην αίθουσα του, το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Μαρτίου.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως τα αίτια της κρίσης είναι η υποκρισία, η ματαιοδοξία, η δίψα για εύκολο κέρδος, η απληστία.


Ο Παύλος Μάτεσις με το έργο του δεν θεραπεύει, δεν προτείνει διεξόδους διαφυγής.
Οι αντιήρωές του δεν έχουν ελαφρυντικά γιατί μόνοι τους πλέκουν το δίχτυ, μόνοι τους «βγάζουν τα μάτια τους» γιατί μισούν το φως της αλήθειας και κρύβονται στις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις τους.

Για τον Π. Μάτεσι, ο νεοέλληνας μικροαστός δεν συμπεριφέρεται έτσι επειδή είναι προϊόν μείγματος αρχαιοελληνικής, βυζαντινής, τουρκικής αρβανίτικης συνταγής. Συμπεριφέρεται έτσι γιατί αυτή είναι η φύση του: Μιλάει με το σώμα, πατάει στη μαύρη πέτρα της γης του, αγναντεύει το λιτό τοπίο της χώρας του. Επικοινωνεί άμεσα, δημιουργεί, το « μικροαστικό δίκαιο» για να υπακούσει κάπου.
Στην τέχνη του ο Π. Μάτεσις χλευάζει, καγχάζει, γελοιοποιεί, γκρεμίζει το μικροαστικό σύστημα που βιώνει. Υπονομεύει, εκθέτει, αναδομεί.
Αυτό είναι το θέατρο του: Γυμνό! Άγιο! Αθώο! «Η τελετή» είναι μια σάτιρα, μια προφητική «Μαύρη κωμωδία», είναι η ώρα που ο άνθρωπος ορμάει ζαλισμένος, από τη βαρετή ζωή του στο μεταφυσικό άγνωστο.

Σκηνοθετική επιμέλεια Ανδρέας Ανδρεόπουλος.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Νίκος Πανταζής, Γιάννης Μέτκο, Κατερίνα Μπονίτση, Έλενα Γραβάλου, Μαρία Πνάκα, Ζωή Γογοβίτου- Κατσαούνη, Πέπη Ανανιάδου-Σαλτζίδη, Σεβαστή Μπάκου, Φανή Χουλιάρα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.