Headlines News :

Blues Trackers & Elias Zaikos Live...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 7:36 π.μ.


Κυριακη 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα
στον Μέρμηγκα (Λόφος Φρουρίου)

Ο Ηλίας Ζάικος και οι Blues Trackers βρίσκονται ξανά επι σκηνής, μετά απο δύο χρόνια περίπου, για μια βραδιά γεμάτη blues...

Οι Blues Trackers ξεκινάνε την μουσική τους πορεία το 1994 και από το 2000 η σύνθεσή τους παίρνει την μορφή που έχει και σήμερα.

Το group πλέον κάνει εμφανίσεις σε όλη την χώρα, παίρνοντας μέρος σε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παραπέντε, πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley MC και τιμητική εμφάνιση στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων.
Το 2003 συνοδεύουν τον θρυλικό Lousiana Red ξεκινώντας μία φιλία που θα τους φέρει στην σκηνή και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα εμφανίζονται σε μπαρ του Βόλου και της Λάρισας αποκτώντας έτσι πολλούς φίλους.
Το 2004 συνοδεύουν τον Blue Roux από την Ν. Ορλεάνη.
Το 2005 συνεργάζονται με τους Jolly Horns, ένα εκπληκτικό ντουέτο πνευστών, δημιουργώντας έτσι μία τρομερή 6άδα που κινείται σε funky, Blues και Soul μονοπάτια. Μαζί τους εμφανίζεται και ο Ηλίας Ζάικος.
Το 2006 το γκρουπ, αυτή την φορά, βρίσκεται πάνω στην σκηνή με την Nellie Tiger Travis από το Chicago αφήνοντας για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το 2007 οι Blues Trackers "ανοίγουν" μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Rock ιστορίας τους Dr. Feelgood και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τον μπασίστα Glenn Hughes των θρυλικών Deep Purple.

Τάσος Λυτρίδης & Πάνος Μπαντικούδης: κιθάρες, φωνητικά

Θανάσης Σμαρνάκης: Μπάσο
Θοδωρής Τριανταφύλλου: Τύμπανα


O Ηλίας Ζάϊκος γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1960 ξεκινάει τις σπουδές του στο ελεύθερο σχέδιο και τη Δραματική Σχολή για να συνεχίσει με τη μουσική, στην οποία θα αφιερωθεί ολοκληρωτικά.

Το 1983 σχηματίζει τους BLUES GANG με τους οποίους ηχογραφεί τον πρώτο δίσκο μπλουζ στην ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας, ενώ το 1986 μετονομάζει το συγκρότημα σε BLUES WIRE. Παράλληλα συμμετέχει ως ηθοποιός, σύνθετης και τραγουδιστής στη θεατρική παράσταση ΝΕΦΕΛΕΣ, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Πανταζή και συντελεστές τον Τζίμη Πανούση και τον Πάνο Θεοδωρίδη. Το 1987 η φήμη των BLUES WIRE εξαπλώνεται εκτός συνόρων. Αρχίζουν οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του μπλουζ από Αμερική και Ευρώπη, ενώ οι εμφανίσει του συγκροτήματος ξεπερνούν τις 150 ετησίως.
Την επόμενη χρονιά ξεκινά την καριέρα του ως ραδιοφωνικός παραγωγός με το σταθμό ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ, ενώ το 1997 θα συνεργαστεί με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 παρουσιάζοντα την εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΒΙΝΥΛΙΟ. Το 2000 δημιουργεί τη δική του εταιρεία παραγωγής δίσκων, τη ROSE PRODUCTIONS και το 2003 εμπνέεται και ενορχηστρώνει την παράσταση STORY OF THE BLUES. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας όπως Dig It, On a second Thought, Five Live, Ερασιτέχνες Εραστές, Who’s calling, Truly International, They call me E.Z., Bulldog
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.