Headlines News :

Η Βασιλική Καρακώστα στο Θέατρο Τεχνών

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 7:29 π.μ.

Με μια ξεχωριστή κι ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά και στη Λάρισα, σε συνεργασία με το  «Θέατρο  Τεχνών», -Τ.Βελησσαρίου & Πηνειού 9, το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ, θα μας κρατήσει συντροφιά η Βασιλική Καρακώστα, επιστέφοντας από τις άλλες δύο Θεσσαλικές πόλεις, τα Τρίκαλα (1/3) και του Βόλο (2/3).
Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η Βασιλική, επιστρέφει στον τόπο της, μαζί με τους φίλους της Κωνσταντίνο Μπουντούνη (Βιολοντζέλο) και την Λυδία Μπουντούνη (Βιολί), σε ήχο καινούργιο, διαφορετικό, χαράζοντας τη δική της πορεία τα τελευταία χρόνια και μετά την ολοκλήρωση μιας μεγάλης μουσικής βόλτας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Θα μας ερμηνεύσει με την πολύ χαρακτηριστική της φωνή μια σειρά από γνωστά τραγούδια που τραγούδησε δίπλα στον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Διονύση Σαββόπουλο τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και άλλους, αλλά και τα δικά της  τραγούδια, καινούργια και παλιά.
Μια μοναδική λοιπόν βραδιά «πραγματικών αισθημάτων, ρομαντισμού και αγάπης» στον όμορφο και ζεστό χώρο του «Θεάτρου Τεχνών».
Η είσοδος για όλους είναι 8 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων για το κοινό, στο τηλέφωνο του Θεάτρου: 2410-534313.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΙΘΑΡΑ
Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική.Ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η “Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας”.
Από το 2001 μέχρι σήμερα ζει στην Αθήνα.
Στη δεκαετία αυτή έχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος , κ. α.

"Τέρας εργατικότητας στην πρόβα και με βαθιά ομαδική συνείδηση στο πάλκο, η Βασιλική Καρακώστα λάμπει ολοένα και περισσότερο τώρα πια στη σόλο καριέρα που επέλεξε για να συνεχίσει, γιατί διαθέτει την ομορφιά και το ήθος της ελληνικής παιδείας και τέχνης. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν".

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ, ΤΣΕΛΟ
Ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης γεννήθηκε το 1989 από γονείς μουσικούς.
Πηρε τα πρώτα του μαθήματα από τον Χρήστο Σφέτσα και συνέχισε τις σπουδές του με δάσκαλο τον Ρενάτο Ρίπο και θεωρητικά με τον Περικλή Κούκο. Το ντεμπούτο του με ορχήστρα έγινε το Φεβρουάριο του 2002 όταν, σε ηλικία 12 ετών, έπαιξε το κοντσέρτο του Haydn σε Ντο Μείζονα με την Ορχήστρα Πατρών υπό τη διεύθυνση του Saulius Sodeckis. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ορχήστρα “Οι Κιθαριστές”.
Την Άνοιξη του 2001 τιμήθηκε με δύο πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας.
Τον Ιανουάριο του 2005 πήρε το Δίπλωμα του από το Ωδείο Ραζή (τάξη Ρενάτο Ρίπο) με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί”, Α’ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο.
Είναι μέλος της Ορχήστρας “Οι Κιθαριστές” με την οποία εμφανίστηκε ως Σολίστ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 28 Ιουλίου 2004 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Με την ίδια ορχήστρα έχει επίσης εμφανιστεί επανειλημμένα στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς και στην Νέα Υόρκη σε συναυλίες από το «Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης» και έχει λάβει μέρος ως σολίστ στα δυο CD που κυκλοφόρησαν από την Legend (Libertango – Historia de Una Amor).
Έχει συνεργαστεί με τους κιθαριστές Σπύρο Χριστόγλου και Ανδρέα Καρακατσάνη. Το 2009 μαζί με τον κιθαριστή Μιχαηλάγγελο Τουμανίδη και τον Φλαουτίστα Νικο Νικολόπουλο δημιούργησε το “Artempest Trio’’ . Από τότε έχουν κάνει αρκετές ηχογραφήσεις και έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό [Αυστρία, Τουρκία].Εχει επίσης συνεργαστεί σε ηχογραφήσεις με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου το Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τρανταλίδη. Απο το 2008 συνεργάζεται με τον πιανίστα Δημήτρη Κούκο την βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη και από το 2011 με την τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και Master Classes με τους: Natalia Gutman (Ωδείο Αθηνών), Antonio Meneses (Ακαδημία Chigiana – Siena), Micha Maisky (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Δημήτρη Γούζιο Αστέριο Πούφτη,Δημήτρη Πάτρα (Θεσσαλονίκη) και Leonid Gorokhov (Λονδίνο – Πανεπιστήμιο Guildhal).

ΛΥΔΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ, ΒΙΟΛΙ
Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από τη Νίνα Πατρικίδου και συνέχισε τις σπουδές της με τον Δημήτρη Σέμση. Σπούδασε θεωρητικά με τον Βασίλη Μητρόπουλο και τον Περικλή Κούκο.Τον Ιανουάριο του 2010 πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλιο ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων και το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα του P.I.Tchaikovsky.
Σε ηλικία 13 ετών ερμήνευσε το κοντσέρτο σε Λα Ελάσσονα του I.S.Bach με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Ρώσου μαέστρου Saulius Sodeckis.Απο τότε έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και διαγωνισμούς.
Τον Ιανουάριο του 2004 κέρδισε το Α΄ Βραβείο στους Πανελληνίους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας.
Το 2006 σε ηλικία 14 ετών έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο-Πανκύπριο διαγωνισμό βιολιού ΄΄Ο ΦΙΛΩΝ΄΄ όπου τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο.
Είναι μέλος της ορχήστρας «Οι Κιθαριστές»με την οποία εμφανίζεται τακτικά ως σολίστ. Τον Ιούλιο του 2004 εμφανίστηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στη συναυλία «Βαγγέλης Μπουντούνης 100 κιθάρες» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε με την ίδια ορχήστρα στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Επίσης έχει συμμετάσχει ως σολίστ στα δυο CD (Ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο και ΄΄Historia de un Amor΄΄)της ίδιας ορχήστρας.
Τον Νοέμβριο του 2006 εμφανίστηκε με τους «Κιθαριστές» στη Νέα Υόρκη όπου έδωσαν δυο συναυλίες προσκεκλημένοι του Ιδρύματος Ωνάση.
Τον Δεκέμβριο του 2010 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου ερμήνευσε μεταξύ άλλων έργα Paganini, H.Villa Lobos και Astor Piazzolla.
Συμμετέχει τακτικά στα Σεμινάρια του Ρώσου βιολονίστα Sergei Cravchenco.Το 2011 παρακολούθησε στην Γαλλία [L’Academie de Saint Lizier]το Master Class του Γάλλου Βιολονίστα Raphael Oleg.Στην Συναυλία της ίδιας Ακαδημίας έπαιξε την ‘’Ιστορία του Ταγκό’’ του Astor Piazzolla μαζί με την πιανίστα Akiko Koizumi.
Είναι μέλος της Ορχήστρας ΄΄Camerata Junior΄΄που διευθύνει ο Δημήτρης Σέμσης από την ίδρυση της τον Ιανουάριο του 2011.
Έχει κάνει ηχογραφήσεις για την EBU και την Ελληνική Ραδιοφωνία.
Από το 2010 συνεργάζεται με τον Βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τον πιανίστα Δημήτρη Κούκο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.