Headlines News :

Βιωματικό εργαστήρι συναισθηματικής έκφρασης.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 3:54 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013.

Ξεκινάει στους Οδοιπόρους. 
 
Η γνήσια και ειλικρινής έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων αποτελεί ένα δρόμο συνάντησης με τον βαθύτερο εαυτό αλλά και τους σημαντικούς άλλους.

Το εργαστήρι έχει στόχο να εξερευνήσει –σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο- πιθανούς περιορισμούς που παρεμποδίζουν την βαθιά επικοινωνία και την ελεύθερη ροή της συναισθηματικής έκφρασης, ώστε να ανακαλύψει νέους, εναλλακτικούς και πιο λειτουργικούς τρόπους έκφρασης κι επικοινωνίας.

Μέσο για αυτό το ταξίδι θα αποτελέσουν βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια, αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί και αναστοχαστικές μέθοδοι συζήτησης και εποικοδομητικής κριτικής. Το ανθρωπιστικό και ψυχοδυναμικό υπόβαθρο των βιωματικών τεχνικών βασίζεται στην δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό των ανθρώπων και θέτει, εν τέλει το σύνολο της προσωπικότητας –σκέψη, συναίσθημα, σώμα- σε δράση. Με αυτόν τον «παιχνιδιάρικο» τρόπο καταφέρνει κανείς να εκφραστεί ελεύθερα, γνήσια και βαθιά προσωπικά, έξω και μακριά από τα κοινωνικοπολιτισμικά επιβεβλημένα στερεότυπα.

Η ομαδική διάσταση του εργαστηρίου έχει στόχο να δημιουργήσει ένα νέο πολυκύτταρο οργανισμό με ιδιαιτερότητες και δυναμικές, σκέψεις και συναισθήματα: μια ομάδα. Ομάδα είναι ένας χωροχρόνος, όπου βρίσκουν φωνή έκφρασης όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα, όπου εξερευνώνται και δοκιμάζονται καινούριοι –προκοινωνικοί- τρόποι να ασκήσεις ή να ακούσεις κριτική, να συνεργαστείς, να συνυπάρξεις, να διαφωνήσεις, να αντιλέξεις ή να συμφωνήσεις …να ζυμωθείς και να εξελιχθείς. Ομάδα έιναι εκείνο το πλαίσιο αποδοχής, κατανόησης και ασφάλειας που έχει ανάγκη κανείς προκειμένου να νιώσει ελεύθερος να κοινωνήσει αυτό που παίρνει σχήμα μέσα του.

Τα εργαστήρια (διάρκειας 1 ½ ώρας εβδομαδιαίως) διευθύνει η Ουρανία Ράπτη, Ψυχολόγος, στέλεχος Συμβουλευτικής, mentor-εμψυχώτρια ομάδων.

Συμμετοχή 10€ έκαστη συνάντηση.

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες 2410252806 και 6998504145.

Οδοιπόροι, Πολυχώρος Τεχνών και Πολιτισμού, Λάρισα.

Ο νέος πολυχώρος τεχνών και πολιτισμού Οδοιπόροι,στο κέντρο της Λάρισας,στην πάροδο Πάυλου Μελά (πίσω από το δημαρχείο) έρχεται να φωτίσει σαν λυχνάρι τις τέχνες για να κυλήσουν ομαλά και γοργά σαν μια ρόδα,ανοίγοντας τις ακτίνες τους μέχρι να φτάσουν στον στόχο τους,το άγγιγμα στις ψυχές των ανθρώπων!

Διεύθυνση: Πάροδος Παύλου Μελά (Πίσω από το Δημαρχείο Λάρισας).


Υπεύθυνος χώρου: Παπαδόπουλος Π. Γεώργιος Ηθοποιός - Αρχαιολόγος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.