Headlines News :

Παρατείνεται η προθεσμία.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 3:52 π.μ.

Λάρισα.

Για το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / artfools. 

Εως 24 Δεκεμβρίου 2013.

Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / artfools μετράει το χρόνο αντίστροφα και οι προετοιμασίες από τους ανθρώπους του φεστιβάλ είναι πυρετώδεις. Αυτό γιατί το φετινό δεν θα μοιάζει με κανένα από τα προηγούμενα. Πολλές και ουσιαστικές αλλαγές αποφασίστηκαν από τους διοργανωτές, αλλάγές τις οποίες επέβαλαν, το μέγεθος αλλά και το Διεθνές κύρος που έχει ήδη αποκτήσει μετά από 6 χρόνια διοργάνωσης.


Το Φεστιβάλ διοργανώνεται και φέτος για 6η συνεχή χρονιά από την artools ομάδα πολιτισμού, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Η κινητοποίηση των διοργανωτών, στο χώρο των νέων ανθρώπων κυρίως της σπουδάζουσας νεολαίας, είχε άμεσο αποτέλεσμα, να πλαισιωθεί η όλη διοργάνωση από ομάδες πολιτισμού και κινηματογράφου των δύο ανώτατων ιδρυμάτων της πόλης, και να διευρυνθεί ο κύκλος των υποστηρικτών του Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στους μαθητές οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει στην επιτροπή πολλές ταινίες, και μάλιστα αρκετά σχολεία από τις άκρες της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η οργανωτική επιτροπή έχει αποφασίσει αλλαγές.Πρώτον, και μετά από συνεννόηση με τους νέους ιδιοκτήτες, το Φεστιβάλ θα στεγασθεί στον κεντρικό Κινηματογράφο της Λάρισας, Victoria, ο οποίος έχει πρόσφατα ανακαινισθεί και θα φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις. Έτσι μετά από περιπλάνηση 3 χρόνων, το Φεστιβάλ θα ξαναγυρίσει στο φυσικό του χώρο, δηλαδή την κινηματογραφική αίθουσα.

Δεύτερον, η οργανωτική επιτροπή αποδέχθηκε την πρόταση για ύπαρξη δύο κριτικών επιτροπών, μία του Φεστιβάλ και της Πανελλήνιας΄Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, οι οποίοι και θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία. Για το σκοπό αυτό θα ταξιδέψουν στη Λάρισα και θα παρακολουθήσουν το διαγωνιστικό μέρος, ελληνικό και Διεθνές, μέλη της ΠΕΚΚ τα οποία και θα παρακαθήσουν σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την κριτική και τους κριτικούς κινηματογράφου.

Έχουν προσκληθεί επίσης και αναμένονται στο Φεστιβάλ σημαίνοντα πρόσωπα όπως οι Λαρισαίοι δημιουργοί, Αλέξανδρος Αβρανάς και Διαμαντής Καραναστάσης, Αλέξης Γεωργούλης καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας που πολλοί νοσταλγούν, με τον τίτλο «pepermind» Κώστας Καπάκας, μαζί με τη Δέσποινα Μουζάκη επί χρόνια διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, κρατούν και άλλες μεγάλες και σημαντικές αφίξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τέλος ριζική ανανέωση έχει γίνει και στα μέλη της κριτικής επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Σκηνοθέτης Δημήτρης Βερνίκος μαζί με μια νέα ομάδα καταξιωμένων ατόμων στο χώρο του σινεμά. Οι αλλαγές αφορούν και την πρόκριση των ταινιών, η οποία θα είναι περισσότερο απαιτητική ώστε να εξασφαλισθεί υψηλότερο επίπεδο ταινιών. Για αυτό και για να χωρέσουν οι τόσες πολλές εκδηλώσεις στο χρόνο ενός 10/ημέρου περίπου, το διαγωνιστικό θα περιλαμβάνει συνολικά 55 έως 60 ταινίες (εκτός των μαθητικών οι οποίες κατά πάγια τακτική προβάλλονται όλες).

Για όλα τα παραπάνω και επειδή πολλοί φίλοι το ζήτησαν, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής της ταινίας μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2013, πέραν της οποίας καμία ταινία δε θα γίνει δεκτή.

Ταχυδρομικά ή Ηλεκτρονικά οι ταινίες θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια της επιτροπής την παραπάνω ημερομηνία, μαζί με την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη.

Πληροφορίες στο: artfoolsvideofestival.gr, artfools.gr και αποστολή στο artfools.symmetoxes@gmail.com.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.