Headlines News :

Βραβείο φιλίας στον Μισέλ Σιβινιόν.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 18 Μαΐου 2013 4:25 π.μ.

Τρίκαλα.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.

Την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στις 8μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, κατά την οποία θα απονεμηθεί το "Βραβείο Φιλίας Τρικάλων" για το 2012 στον Γάλλο καθηγητή – συγγραφέα κ. Michel Sivignon (Σιβινιόν).


Με τις πολυετείς συστηματικές έρευνές του και τα πολλά σχετικά δημοσιεύματά του συνέβαλε σημαντικά στην ανθρωπογεωγραφική διερεύνηση και προβολή της Θεσσαλίας και του Ν. Τρικάλων ιδιαίτερα.

Για το έργο του τιμώμενου θα μιλήσει ο καθηγητής ανάλυσης τοπίου και περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Γούσιος, ενώ για το «Βραβείο Φιλίας Τρικάλων» ως θεσμό θα μιλήσει το μέλος του Δ.Σ. του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. κ. Κων. Ασπρούδης. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του τιμώμενου κ. Μ. Σιβινιόν με θέμα «50 χρόνια ερευνών ανθρωπο-γεωγραφίας στη Θεσσαλία (1963-2013)».

O Michel Sivignon (Μισέλ Σιβινιόν) γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας το 1936. Υπήρξε διευθυντής σπουδών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

(Ε.Κ.Κ.Ε.) Αθηνών. Αργότερα εξελέγη καθηγητής ανθρωπογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ (Paris Paris X-Nanterre), του οποίου σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Είναι ειδικός στη γεωγραφία της Ελλάδος και των Βαλκανίων, καθώς και στα αγροτικά θέματα αυτών. Έχει να επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει σχέση με τη Θεσσαλία, ενώ συμμετείχε με μελέτες του σε συλλογικά έργα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.