Headlines News :

Ερωτόκριτος.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 2:46 π.μ.

Βόλος.

29, 30 και 31 Μαΐου και 8 Ιουλίου 2013.

Επτά δημιουργικά χρόνια συμπλήρωσε αισίως το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα παρουσιάσει φέτος ένα ποιητικό έργο με πανανθρώπινα μηνύματα, τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στις 29, 30, 31 Μαΐου στις 9 το βράδυ και στις 8 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.


«Ψυχή» του Εργαστηρίου είναι η Χριστίνα Στόγια, η οποία υπογραμμίζει ότι «φέτος ανεβάζουμε τον Ερωτόκριτο, του Βιτσέντζου Κορνάρου, μεγάλης λογοτεχνικής αξίας ποίημα, ύμνος στον έρωτα και την αγάπη, που αναφέρεται στην πάλη του καλού με το κακό και φυσικά την νίκη του καλού μέσα από πόνο και σκληρές διαδρομές, που επέβαλε η κουλτούρα του 17ου αιώνα». Η δημιουργική ομάδα διανύει περίοδο προβών και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Στόγια «με πολύ σκληρή δουλειά προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα υψηλό θεατρικό επίπεδο. Φοιτητές και φοιτήτριες από όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Άλλωστε, πάντα σε δύσκολους καιρούς γεννιούνται οι καλύτερες δουλειές. Η συναισθηματική φόρτιση και πίεση της εποχής μας καταθέτεται μέσα από τις αγνές ψυχές των παιδιών».

Την διδασκαλία - σκηνοθεσία ανέλαβε η Χριστίνα Στόγια, ενώ συμμετέχουν με μουσική και τραγούδι οι Δημήτρης Καρινάκης, Γιάννης Ακρίβος, Μαρία Παπακώστα, Μαρία Κοκώνη. Στο τραγούδι του φινάλε, την μουσική σύνθεση υπογράφει ο Ακης Τριανταφύλλου. Συμμετέχει επίσης η ομάδα του Συλλόγου Κρητών, που αποτελείται από τους: Γιάννη Καλυβιανάκη, Γιάννη Καρκανάκη, Χρήστο Ζαχαριουδάκη και Αγη Ζαχαριουδάκη. Την καλλιτεχνική οργάνωση ανέλαβε ο Γιάννης Νάπας, την τεχνική επεξεργασία ήχου ο Σάκης Παληγιάννης, την φωτογραφία οι Αντώνης Θεοδωράκης και Μαρία Λυσιώτη. Στην παράσταση συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι: Γεωργία Βαρσάμη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Κώστας Παυλίδης, Κωνσταντίνος Δράκος, Μαριάννα Αντωνιάδου, Κώστας Αντωνίου, Κωνσταντίνα Μανιατέα, Αννα Παυλίδου, Εμμανουέλα Ρέππα, Λίλια Αδάμου, Αργύρης Κοτινόπουλος, Νατάσα Στεργιούδα, Δήμητρα Θεοδώρου, Ρίτα Μπουφίκου, Βάσω Χουσιαδά, Θωμάς Χαχάμης, Δημήτρης Κωστακιώτης, Θοδωρής Μυλωνάς, Γιώργος Λύτος, Νίκος Πρίντζιος, Χρήστος Γκούφας, Σάκης Παληγιάννης, Μαρία Παπακώστα, Αρετή Χαχάμη, Εύη Φιλίππου, Μαρία Ζωητάκη και Ελευθερία Κωστοπούλου.

Το βαθύτερο μήνυμα του έργου είναι σύμφυτο με την διαχρονική διάσταση του έρωτα, που νικά όλα τα εμπόδια, ενώ είναι εμφανής η αίσθηση αισιοδοξίας και εσωτερική δύναμη που αποπνέει το έργο σε εποχές κρίσης. Η κ. Στόγια απευθύνει στο σημείο αυτό «ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, που μέσα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς μας στηρίζει όσο μπορεί. Επίσης, και ένα ευχαριστώ στα παιδιά μου, που φέτος είναι ιδιαίτερα σωστά παιδιά και στους γονείς τους». Ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης του εργαστηρίου είναι πλούσιος και περιλαμβάνει μια σειρά από έργα που αποσπούν πολύ θετικά σχόλια, για την άρτια παρουσίασή τους. Ο «Ερωτόκριτος» παρουσιάζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία, έμμετρο λόγο και κίνηση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι Πανεπιστημιακές σπουδές, μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν με την θεατρική έκφραση και δράση.

Info:
Ερωτόκριτος.
29, 30 και 31 Μαίου και 8 Ιουλίου 2013, 9μμ.
Θερινό Δημοτικό Θέατρο, Βόλος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.