Headlines News :

Η Χρυσούλα Χρήστου στο A&C.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 3:35 π.μ.



"... Η περίοδος που ζούμε δεν είναι απλά δύσκολη, είναι βάρβαρη..."


Τη συναντήσαμε σε έναν ημιυπόγειο χώρο, πίσω από το Δημαρχείο της Λάρισας. Στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού "Οδοιπόροι", ένα νέο χώρο για την Λάρισα, με άποψη και ιδέες που σίγουρα θα πρωτοστατήσουν στην καλλιτεχνική πορεία της πόλης! 

Η Χρυσούλα Χρήστου μας μιλά αποκλειστικά για τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί. "Μαύρα τριαντάφυλλα" ο τίτλος της, με ρόλους γοητευτικούς, μοναχικούς, ονειρικούς. Οι ήρωες διαπλέκονται με τον εαυτό τους, το παρελθόν τους τις φιλοδοξίες τους και τις προσδοκίες τους που διαψεύδονται, χωρίς αυτό να τους καθιστά καταθλιπτικούς. Είναι φιγούρες αιωρούμενες σε ένα σύμπαν που δεν ζητά δικαίωση αλλά κατανόηση.

Παραστάσεις:κάθε Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή στις 21:30 έως και τις 12/5
Γενική είσοδος: 5€.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-252910






Μαύρα τριαντάφυλλα.  Τι είναι αυτό που ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα στους Οδοιπόρους;


Είναι μια παράσταση με κείμενα των Τέννεσυ Ουίλιαμς, Οσκαρ Ουάλντ, Ζαν Ζενέ. Μια σειρά μονολόγων και ένα μονόπρακτο για δύο πρόσωπα που έχουν ένα κοινό. Είναι υπάρξεις σχεδόν εξαϋλωμένες, τρυφερές και συνάμα σκληρές. Υπάρξεις γεμάτες όνειρα και φιλοδοξίες, που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Παρά ταύτα δεν είναι καταθλιπτικές, ούτε ζητάνε δικαίωση με ένα νευρωτικό τρόπο. Εμείς δεν έχουμε παρά να τις καταλάβουμε και να τις ακολουθήσουμε. 



Συνδυάζοντας τόσο μεγάλα διαφορετικά κείμενα τι είναι αυτό που θα μείνει στο τέλος στον θεατή;




Μα ο συνδυασμός κειμένων μεγάλων και φαινομενικά ετερόκλητων οδηγεί τον θεατή στην μαγεία του θεάτρου και στην κατανόηση, εάν μπορούμε να το πούμε, αυτό της ανθρώπινης φύσης. Ο Θεατής θα φύγει με μια γλυκιά μελαγχολία και μακάρι να μπορέσουμε να του μεταδώσουμε τη μαγεία. 





Επιλέγετε να συνεργάζεστε με πολλούς νέους ανθρώπους, πως είναι αυτή η εμπειρία της συνεργασίας με τόσο πολύ κόσμο;



Το θέατρο είναι μια τέχνη ομαδική. Δεν έχει ηλικίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Φυσικά το να συνεργάζομαι με νέα άτομα μου δίνει έναν άλλο αέρα ζωής και δημιουργίας. Παίρνω απ' αυτά τα παιδιά το άρωμά τους, τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους. Εξάλλου διδάσκω στον καινούργιο πολυχώρο ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ υποκριτική και είναι μια εμπειρία μοναδική. Έχω φανταστικούς μαθητές, γεμάτους όρεξη και με σεβασμό απέναντι στην τέχνη του θεάτρου. 





Οδοιπόροι. Μια νέα σκηνή και επίσης ένας νέος πολυχώρος για την πόλη της Λάρισας.  Πως μια καλλιτέχνις σαν και σας εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και χώρους;


Ευτυχώς που στη Λάρισα δημιουργήθηκε αυτός ο καινούργιος πολυχώρος πολιτισμού από ένα νέο παιδί, ηθοποιό, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, με μεράκι στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε. Μ' αρέσουν οι καινούργιοι χώροι, οι εναλλακτικοί. Εκτός από το Θεσσαλικό, που στην αρχή συνεργάστηκα, έτσι άρχισα και στη Θεσσαλονίκη να δουλεύω. Με μικρές ομάδες πρωτοποριακές για την εποχή τους. Με γοητεύουν τα υπόγεια. Δίνουν μια άλλη διάσταση στις παραστάσεις και μια ατμόσφαιρα μαγείας, γιατί έτσι θέλω να λέω ότι σκηνοθετώ. Νομίζω ότι είναι οι ιδανικοί χώροι για μένα. Επίσης δεν θεωρώ τον εαυτό μου καταξιωμένο. Δεν αναγνωρίζω κανέναν να με κρίνει ως πρώτη ή ως τελευταία. Επικοινωνώ το έργο μου με το κοινό άδολα και όταν συγκινούμαστε, τότε νιώθω ότι πραγματικά κάτι κατάφερα, κι εγώ και αυτοί, δηλαδή, το κοινό. 






Ζώντας σε μια δύσκολη περίοδο, πως πιστεύετε ότι πρέπει να συμβάλλει η τέχνη; Μπορεί να δώσει διεξόδους από τη καθημερινότητά και που πιστεύετε θα μας οδηγήσει αυτη η κατάσταση;


Η περίοδος που ζούμε δεν είναι απλά δύσκολη, είναι βάρβαρη. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να φτωχύνουν μια χώρα και τους πολίτες της. Παρόλα αυτά πιστεύω οτι σ' αυτές τις συνθήκες η τέχνη μπορεί να ανθίσει και να αποτελέσει, όχι μόνο διέξοδο, αλλά και αφύπνιση.





Χρυσούλα Χρήστου.

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε φωτογραφία, θέατρο, τραγούδι και έκανε μαθήματα χορού στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό θέατρο και με αλλά θεατρικά σχήματα. Επίσης παρουσίασε ατομικές δουλειές με μεγάλη επιτυχία. Δούλεψε σε ραδιόφωνα και σε περιοδικά της πόλης. Τέλος, συμμετείχε στην ταινία μεγάλου μήκους “Γενέθλια πόλη”. Συνεργάστηκε και με τον Μύλο 1927 στη μουσική παράσταση “19 γυναίκες σε μια φωνή”.


Οδοιπόροι - Πολυχώρος Τεχνών και Πολιτισμού
Ο νέος πολυχώρος πολιτισμού και τεχνών Οδοιπόροι,στο κέντρο της Λάρισας,στην πάροδο Παύλου Μελά (πίσω από το δημαρχείο) έρχεται να φωτίσει σαν λυχνάρι τις τέχνες για να κυλήσουν ομαλά και γοργά σαν μια ρόδα, ανοίγοντας τις ακτίνες τους μέχρι να φτάσουν στον στόχο τους, το άγγιγμα στις ψυχές των ανθρώπων!

Διεύθυνση: Πάροδος Παύλου Μελά (Πίσω από το Δημαρχείο Λάρισας)
Υπεύθυνος χώρου:Παπαδόπουλος Π. Γεώργιος Ηθοποιός - Αρχαιολόγος
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

  1. η Χρυσουλα με την ωριμη τεχνη και την αειθαλη γοητεια της ,ο Γιωργος με τον ενθουσιασμο του και την ενεργητικοτητα του καθως και τα αλλα αξια παιδια της ομαδας ,τεινουν να πεισουν και μενα το δυσπιστο ,και ..''καμμενο'' απο ναυαγισμενες συνεργασιες ,οτι κατι καινουργιο και ελπιδοφορο γεννιεται στην πολη μας ,απο ανθρωπους που ζουν εδω και νοιαζονται, και οχι απο διατοντες αστερες ,που το μονο ισως που αφηνουν ,ειναι μια αφισα σε μια κολονα ,η σε καποιο ταλαιπωρημενο τοιχο της πολης....Αθ.Κριτσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.