Headlines News :

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 7:55 π.μ.

30 χρόνια προσφοράς.

Από 18 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινούν τα μαθήματα.

Η Σχολή Βυζαντινής μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου η οποία από ιδρύσεως της μέχρι σήμερα, τελεί υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, έχει ήδη συμπληρώσει τριάντα χρόνια λειτουργίας.

Με το άξιο προσωπικό που διαθέτει σε καθηγητές και διοικητικό έχει κατορθώσει όλα αυτά τα χρόνια και με την αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου να παράσχει περί τα 170 πτυχία και 70 Διπλώματα Βυζαντινής μουσικής στους υποψηφίους σπουδαστές της.


Προσφέρει με ελάχιστα δίδακτρα στους σπουδαστές αυτής, μουσική εκπαίδευση, προετοιμάζοντάς τους, «στην εν πνεύματι και αληθεία του τριαδικού Θεού». Διότι η μουσική αυτή αποτελεί ελκυστικό στοιχείο που ικανοποιεί το ακουστικό αισθητήριο του κάθε μαθητού το οποίο μεταβιβάζεται στον συναισθηματικό του χώρο γεμίζοντάς τον με άφατη πνευματική αγαλλίαση. Η φοίτηση στη Σχολή της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου είναι πενταετής, συνεχής, και τακτική.

Τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά ανάλογα με τις άλλες Σχολές και Ωδεία και τούτο για να δίδεται η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται και μπορούν να τη διδαχθούν. Οι απόφοιτοι με τον τίτλο σπουδών που θα λάβουν διαγωνιζόμενοι κάθε χρόνο Ενώπιον Ειδικής Επιτροπής καθηγητών του Υπουργείου Πολιτισμού, μπορούν να διδάξουν σε όμορες Σχολές και Ωδεία καθώς και σε μουσική Γυμνάσια της Χώρας.

Μπορούν επίσης να προσληφθούν και ως Ιεροψάλτες σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης που τόσο έχει ανάγκη. Η Σχολή Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Στη Σχολή επίσης διδάσκεται δωρεάν και η Ευρωπαϊκή μουσική από καταξιωμένη καθηγήτρια αριστούχο στο είδος αυτό η οποία προσφέρει τις γνώσεις της με πολύ ζήλο στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές της Σχολής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για το νέο σχολικό έτος 2012-2013 τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012. Ήδη οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται.

Γίνονται δεκτοί για εγγραφή μαθητές άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας από εννέα ετών και άνω.

Τα μαθήματα στη Σχολή γίνονται δύο φορές την εβδομάδα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα και από ώρες 6-9μμ. Η Σχολή στεγάζεται στο υπόγειο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Αχίλλειου σε αίθουσες διδασκαλίας κατάλληλες προς τούτο.

Για πληροφορίες - εγγραφές κ.λ.π. οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στους κ. Θεοδόση Διαμαντή, τηλ. 6938-999.122 και Ηλία Παπαδόπουλο, τηλ. 6936-000.410.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.