Headlines News :

"Έφυγε" ο τραγουδοποιός Tom Connors.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 3:44 π.μ.

Ο θρυλικός Καναδός τραγουδοποιός της Κάντρι – Φολκ μουσικής, Tom Connors έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Όπως διέδωσε στον Τύπο ο υπεύθυνος για την προώθηση του έργου του, ο θάνατος του καλλιτέχνη οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Αποκαλούμενος από τους θαυμαστές του και με το ψευδώνυμο Stompin' Tom, ο τραγουδοποιός έγινε γνωστός για την αγάπη στη χώρα του, την οποία υμνούσε και μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν ξέρω γιατί είμαι σχεδόν ο μοναδικός καλλιτέχνης που γράφει για την πατρίδα του», δήλωνε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τραγούδια του και οι επιτυχίες «Sudbury Saturday Night», «Bud the Spud» και «The Hockey Song» (το τραγούδι του αθλήματος, που ακούγονταν κάθε φορά που η ομάδα Χόκεϋ του Τορόντο έδινε αγώνα στην έδρα της).

Τη θλίψη του για το θάνατο του Tom Connors εξέφρασε, μέσω της ιστοσελίδας του στο Tweeter o Καναδός Πρωθυπουργός, Stephen Harper «Χάσαμε έναν αυθεντικό Καναδό. Αναπαύσου εν ειρήνη Stompin' Tom Connos», έγραψε ο ίδιος στο μήνυμα του.

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν, μέσω εκπροσώπου στο διαδίκτυο, και τα μέλη του Συνδέσμου Χόκεϋ του Καναδά «...Ό,τι άφησε πίσω του θα μένει ζωντανό μέσα στα γήπεδα, κάθε φορά που ακούγεται το τραγούδι του Χόκεϋ».

Τα τραγούδια του ο Stompin' Tom ήταν εμπνευσμένα από τις περιπέτειες του στο δρόμο, καθώς από μικρός περιπλανιόνταν, έχοντας φύγει μακριά από το σπίτι των θετών γονιών του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Tom Connors είχε τιμηθεί με τον τίτλο του αξιωματικού του Τάγματος του Καναδά (Order of Canada). Η μορφή του αποτυπώθηκε επίσης σε Καναδικό γραμματόσημο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.