Headlines News :

Το καρβελάκι.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 3:57 π.μ.

Καρδίτσα.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.

Μία μοναδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το καρβελάκι» θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων την Κυριακή 31 Μαρτίου, και ώρα 11:30πμ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στα πλαίσια του 29ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.


Πρόκειται για ένα παραμύθι το οποίο απευθύνεται σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας και αξίζει πραγματικά να τη δουν όλοι οι μικροί μας φίλοι. Το εισιτήριο, εξάλλου, είναι συμβολικό και κοστίζει μόλις 2 ευρώ.

Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων – Μουσική Σχολή «Παπαστάθη»: Ένας χρόνος συνεργασίας.

Συμπληρώνοντας αισίως τα 17 χρόνια λειτουργίας της η Μουσική Σχολή «Παπαστάθη» έχει διαμορφώσει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της σωστής και ποιοτικής διδασκαλίας, στην οργάνωση και διεκπεραίωση συναυλιών με πολυμελή ορχήστρα και χορωδία. Ο απολογισμός των 17 μέχρι τώρα χρόνων ανοδικής πορείας και επιτυχιών δεν καταγράφεται σ” αυτές τις λίγες γραμμές.

Το σπουδαίο παιδαγωγικό έργο και η σωστή διδακτική γνώση που παρέχει η Σχολή φαίνεται εξάλλου και από τις συνεχείς επιτυχίες των σπουδαστών σε Μουσικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Μελβούρνης, όπως επίσης και από τις βραβεύσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιους, αλλά και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.

Ο «Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Ν. Τρικάλων» συστήθηκε το έτος 2007 και εδρεύει στην πόλη των Τρικάλων. Και ο σκοπός του είναι να ενώσει τους ρωσόφωνους της Θεσσαλίας, και όχι μόνο.

Οι συνθήκες της ζωής πολλές φορές αναγκάζουν τους ανθρώπους να ζήσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, ακόμα και στην ξενιτιά. Οι άνθρωποι όμως δεν ξεχνούν ποτέ τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Οι ρωσόφωνοι που ζουν σήμερα στην Ελλάδα προσπαθούν να κρατήσουν πάντα γλυκές αναμνήσεις βαθειά στην καρδιά τους. Στα Τρίκαλα φέτος ξεκίνησαν τα μαθήματα στη σχολή-στούντιο «Ουράνιο τόξο» που στα ρωσόφωνα παιδιά, αλλά και στα ελληνόπουλα διδάσκουν την γλώσσα, χορό, τραγούδι και την υποκριτική. Τα μέλη του Συλλόγου προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή τις παραδόσεις, τα ήθη, και τα έθιμα της αγαπημένης μας Πατρίδας !

Ως αποτέλεσμα καλής συνεργασίας του Συλλόγου Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων και τις Μουσικής Σχολής «Παπαστάθη» έγινε το παραμύθι «Το Καρβελάκι».

Στις μέρες μας, υπάρχουν άνθρωποι άρρωστοι, φτωχοί, δυστυχισμένοι που περιμένουν μια βοήθεια, μια νότα χαράς για να συμμετέχουν κι εκείνοι στις γιορτές .

Αυτά λοιπόν μας εξιστορεί ένα ρώσικο παραδοσιακό παραμύθι, όπου ο παππούς και η γιαγιά καθώς ήτανε φτωχοί δεν μπόρεσαν να προσφέρουν δώρο στην εγγονούλα τους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να της φτιάξουν και να της δώσουν ένα καρβελάκι. Το καρβελάκι λοιπόν, πήγε στο δάσος κι εκεί συνάντησε διάφορα ζώα, όπως λύκο, λαγό, αρκούδα, αλεπού.

Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια καθώς όλα τα ζώα το λιμπίζονται και προσπαθούν να το φάνε. Ενώ τα καταφέρνει και γλιτώνει, η πονηρή αλεπού το πολιορκεί και τη στιγμή που πάει να το φάει εμφανίζεται ο Μάγος του δάσους, και με την εγγονούλα του παππού και τις γιαγιάς το σώζουν από τα δόντια της αλεπούς.

Αυτό το πανέμορφο και εκπαιδευτικό παραμύθι θα παρουσιαστεί την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου στην Καρδίτσα από το Σύλλογο Ρωσόφωνων-Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων, σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή Παπαστάθη.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να ταξιδέψουμε μαζί στη ρωσική παράδοση.

Info:
Το καρβελάκι.
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 11:30 πμ.
Αίθουσα Κινηματοθέατρου, Καρδίτσα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.