Headlines News :

Ο Ήχος ως έχει.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 5:22 π.μ.

Το σύνολο πνευστών «Ο Ήχος ως έχει», στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το 2013, έδωσε δύο πετυχημένες συναυλίες σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου έλαβε μέρος στον μήνα σύγχρονης μουσικής που διοργάνωσε το Δημοτικό ωδείο Κοζάνης όπου και απέδωσε έργα 20ου αιώνα, ενώ την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση της χορωδίας «Εu Coralis», παρουσίασε στο πνευματικό κέντρο Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης γνωστά έργα για κουαρτέτο και κουιντέτο πνευστών.

Το σύνολο, το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και έλαβε άριστης φιλοξενίας από τους διοργανωτές των δύο συναυλιών, αποτελείται από τους καθηγητές του Δημοτικού ωδείου Λάρισας Τσιαρδάκα Γιώργου (φλάουτο), Χατζούλη Δημήτρη (όμποε), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), Εύη Αποστολίδου-Καραμανώλη (φαγκότο), ενώ συμμετοχή είχε και η σπουδάστρια κόρνου του Σύγχρονου ωδείου Λάρισας, Νέλη Χολέβα.

Το κοινό της Λάρισας θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το σύνολο στην προγραμματισμένη συναυλία του στις 30 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού ωδείου Λάρισας. Μια συναυλία με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς θα ακουστούν έργα για κουαρτέτο ξύλινων πνευστών, μεταγραμμένα από το διάσημο κουαρτέτο της Λευκορωσίας, «Riviera». Έργα τα οποία για πρώτη φορά εμπιστεύονται τα μέλη του γνωστού συνόλου έτσι ώστε να αποδοθούν από άλλους μουσικούς.

Οι μουσικοί του συνόλου, μέλη και της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων, έχουν ως στόχο μέσα από τη φιλία και τη συνεργασία τους να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο, τις δυνατότητες και το ρόλο του κάθε οργάνου καθώς και τη σημασία που έχει στις μέρες η δημιουργικότητα και η διαφυγή μέσα από τη μουσική.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.