Headlines News :

Μυθολογικό πάρκο στην Ελασσόνα.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 4:25 π.μ.

Ένα σημαντικό έργο στην περιοχή της Ελασσόνας προωθεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης Ελασσόνας." 

Πρόκειται για τη δημιουργία διαδραστικού μυθολογικού πάρκου, στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας, στο οποίο θα παρουσιάζονται οι μύθοι των θεών του Ολύμπου, θα λειτουργεί αγορά βιολογικών προϊόντων( νέκταρ θεών και πολλά άλλα προϊόντα που παράγονται στον Όλυμπο), καθώς και η παροχή υπηρεσιών τουρισμού και πολιτισμού στους εγχώριους και ξένους επισκέπτες του μυθικού βουνού.

Η μελέτη υποβλήθηκε στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ και έλαβε σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομού Λάρισας κ. Θεόδωρος Μηνάς τόνισε ότι το εγχείρημα ήταν μια ιδέα του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας και συμμετέχουν κι άλλοι φορείς. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συλλογικές μορφές μυθολογικής έκφρασης, να γεύονται χαρακτηριστικά της ελληνικής μυθολογίας και αρχαιοελληνικής παράδοσης τρόφιμα και ποτά. 

Ανάλογο εγχείρημα προωθείται και από την πλευρά του Δήμου Τεμπών. Συγκεκριμένα το θεματικό πάρκο με τίτλο "η Ζωή στην αρχαία Ελλάδα" αναμένεται να αναπτυχθεί δίπλα από τον χώρο όπου βρίσκεται του θέατρο Ομολίου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.