Headlines News :

Για μικρούς και μεγάλους.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 4:24 π.μ.

Βόλος.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013.

Μια από τις παλαιότερες και πλέον ξεκαρδιστικές κωμωδίες του ελληνικού θεάτρου σκιών, το έργο «Ο γάμος του μπαρμπα-Γιώργου και ο καραγκιόζης νύφη» θα παρουσιάσει για μικρούς και μεγάλους το θέατρο σκιών του Δήμου Βουγιούκα το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο καφέ Οπερα. Πρόκειται για μια από τις κλασσικές κωμωδίες του ελληνικού θεάτρου σκιών, που αναφέρεται στα προξενιά της παλιάς κοινωνίας.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου ένας πλούσιος πατέρας αποφασίζει να παντρέψει την πανέμορφη και νεαρή κόρη του με τον Μπαρμπα Γιώργο. Εχοντας αποφασίσει λοιπόν ο ίδιος ο πατέρας για αυτόν τον γάμο χωρίς την έγκριση της κόρης του (προξενιό), περνάει τον υποψήφιο γαμπρό από κάποιες δοκιμασίες, καταλήγοντας στο να μην τον θέλει πια για γαμπρό. Φοβoύμενoς πια ο πατέρας της νύφης τον Μπαρμπα - Γιώργο, μην καταστρέψει τα πάντα από τον θυμό του διότι δεν θα γίνει γαμπρός, καταστρώνει ένα σχέδιο μαζί με τον Χατζηαβάτη ( φίλο του Καραγκιόζη) πως να βγάλουν τον "Βλάχο" από τη μέση. Η συνέχεια θα δοθεί στη σκηνή.

Ο πολυτάλαντος Δήμος Βουγιούκας από πολύ μικρός έχει κλίση στην τέχνη του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης) και στη ζωγραφική της. Δίνει παραστάσεις σε σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και σεμιναρία Θεάτρου Σκιών. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, τον Σεπτέμβρη του 2002. Έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 παραστάσεις. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασσικά έργα του Ελληνικού Θεάτρου σκιών (κωμωδίες, παραμύθια, Ηρωικά κ.α.) καθώς και έργα με μια σύγχρονη ματιά.

Info:
Για μικρούς και μεγάλους.
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, 9μμ.
Καφέ Όπερα, Ογλ 1, Βόλος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.