Headlines News :

24ωρη απεργία αρχαιολόγων.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 5:06 π.μ.

Ελλάδα.

Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013. 

Το νέο σχέδιο οδηγεί στην υποβάθμιση του πολιτισμού, στης μείωση του προσωπικού και τη διάλυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τονίζει ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Ελλάδας, Παράρτημα Θεσσαλίας.

«Στις 6 Μαρτίου 2013 εστάλη στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού νέο προσχέδιο οργανογράμματος από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ομάδα Υποστήριξης Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης), το οποίο διαφέρει ελάχιστα από το προηγούμενο προσχέδιο της ίδιας επιτροπής του ΥΔΜΗΔ, το οποίο είχε καταγγελθεί από όλα τα σωματεία του Πολιτισμού, ενώ και η ίδια η πολιτική ηγεσία της ΓΓ Πολιτισμού το είχε αποποιηθεί» τονίζει ο Σύλλογος και συμπληρώνει:

«Το νέο σχέδιο οδηγεί στην υποβάθμιση του πολιτισμού, στης μείωση του προσωπικού και τη διάλυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία κατεύθυνση ανασύστασης του Υπουργείου Πολιτισμού ως προς τις δομές, αλλά αντίθετα ζωτικές διευθύνσεις εντάσσονται απευθείας στις Γενικές Διευθύνσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ.


Οι Διευθύνσεις της ΓΔΑΠΚ παραμένουν τρεις, και αναλαμβάνουν διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά αντικείμενα. Αυτό το «νέο» σχήμα είναι αδύνατο να λειτουργήσει, όσες υπεράνθρωπες προσπάθειες και να γίνουν από τα στελέχη των Διευθύνσεων με δεδομένη την υποστελέχωσή τους.


Οι Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, οι οποίες στο προηγούμενο προσχέδιο απουσίαζαν παντελώς, προστίθενται με την αινιγματική φράση «2 Εφορείες και 9 Μουσεία». Πουθενά δεν αναφέρεται ποιες είναι αυτές οι Εφορείες ή τα Μουσεία και πώς οι 4 ειδικές Εφορείες (Εναλίων, Σπηλαιολογίας-Παλαιοανθρωπολογίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδας, Ιδιωτικών Συλλογών και Αρχαιοπωλείων) καθώς και τα 6 Αρχαιολογικά Ινστιτούτα συρρικνώνονται σε 2 Εφορείες (!) ή καταργούνται;;!!!!! Ένα από τα Ινστιτούτα λειτουργεί και στη Θεσσαλία και φυσικά η καρατόμησή του μάλλον είναι προκαθορισμένη, σύμφωνα με τα ελλιπή, συμπτωματικά;, στοιχεία του Οργανογράμματος. Η «Ειδική Υπηρεσία ΕΠ Πολιτισμός» (νυν ΕΥΠΟΤ) που διαχειρίζεται τα έργα ΕΣΠΑ δεν υπάρχει!


Οι περιφερειακές υπηρεσίες ενοποιούνται και θα διαχειρίζονται αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία από το 7.000 π.Χ. έως και το τέλος της βυζαντινής εποχής. Η δικαιολογία «για την εξυπηρέτηση του πολίτη» δεν πιάνει πια.

Όλες αυτές οι περικοπές, συγχωνεύσεις, καταργήσεις βασίζονται στα τελεσίγραφα της Τρόικας.

Εμείς δεν συμφωνήσαμε σε τίποτα από αυτά!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η αντίστασή μας στα σχέδια διάλυσης του ενιαίου φορέα προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η αντίστασή μας στα σχέδια συρρίκνωσης του προσωπικού, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων πρέπει να είναι άμεση και δυναμική.

Ζητάμε την απόσυρση αυτού του προσχεδίου και κάθε σχεδίου οργανογράμματος.

Αγωνιζόμαστε για αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού, με διαφύλαξη όλων των θέσεων εργασίας και του προσωπικού, με εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013.

Συγκεντρωνόμαστε στα κατά τόπους Αρχαιολογικά Μουσεία και τις άλλες Υπηρεσίες και συντάσσουμε ενυπόγραφες επιστολές διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία, ενώ διανέμουμε το κείμενο που θα συνταχθεί άμεσα από την Τ.Ε., στις πόλεις, όπου δραστηριοποιούμαστε.

Εμείς δίνουμε αίμα καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την προστασία του πολιτισμού!
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.