Headlines News :

Frida / Frida.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 11:41 π.μ.

Λάρισα.

3 και 4 Απριλίου 2013.

Η επιτυχημένη θεατρική παραγωγή «Frida/Frida» της Εster Andre Gonzalez, έρχεται στη Λάρισα για περιορισμένες παραστάσεις, στις 3 και 4 Απριλίου, στο Θεσσαλικό Θέατρο.


Πρόκειται για μία παράσταση με το έργο και τη ζωή της σπουδαίας ζωγράφου Φρίντα Κάλο την οποία υπογράφει και σκηνοθετικά η Ester Gonzalez.

Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Γιάννης Φίλιας.

To συγκεκριμένο έργο είναι ένα είδος καμβά και το ζητούμενο είναι να συλλάβουμε τον εσωτερικό μονόλογο της καλλιτέχνιδας, της διάσημης μεξικανής Φρίντα Κάλο και την σχέση της με τον κόσμο που την περιβάλλει.

Η Φρίντα Κάλο γεννήθηκε το 1907, έχοντας ινδιάνικη καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της και ουγγρο-εβραϊκές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της.

Άρχισε να ζωγραφίζει το 1925, όταν παρέμεινε καθηλωμένη για μήνες στο κρεβάτι έπειτα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που την άφησε τελικά ανάπηρη.

Χαρακτηρίστηκε μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, αν και επισκιάστηκε για κάποιο διάστημα από τη φήμη του συζύγου της, επίσης εξαιρετικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα.

Ο Μπρετόν χαρακτήριζε το έργο της «σαν κορδέλα τυλιγμένη γύρω από μια βόμβα» και οι άλλοι υπερρεαλιστές υποστήριζαν ότι οι νεανικές της, κυρίως, δημιουργίες ήταν «καθαρός σουρεαλισμός».

Πέθανε σε ηλικία 47 χρόνων και το σπίτι της στο Μεξικό ονομάστηκε «Μπλε σπίτι» φιλοξενώντας τα έργα της -εκ των οποίων τα περισσότερα είναι αυτοβιογραφικά.

Μετάφραση: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, Χρήστος Κωνσταντέλλος
Σκηνοθεσία: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ
Σκηνικά-Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σύνθεση Ήχων: Ορέστης Καμπερίδης
Χορογράφος: Yanell Lopez
Βοηθοί Σκηνογράφου/ενδυματολόγου: Δημήτρης Πλατανάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Αλατζάς

Διανομή:
Φρίντα 1 – Εβελύνα Αραπίδη
Φρίντα 2 – Κωνσταντίνα Τάκαλου
Μουσικός – Νίκος Φίλιας
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.