Headlines News :

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ενδοσχολική βία.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 4:55 π.μ.

Τρίκαλα. 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Γραφείο των Σχολικών Συμβούλων της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο την εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στην εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης και πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο.


Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των ειδικοτήτων και στοχεύει στην ενδυνάμωση του παιδαγωγικού τους ρόλου μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν τη δημιουργία συνεργατικού και ασφαλούς κλίματος στο σχολείο. Θα γίνει παρουσίαση συγκεκριμένων πρακτικών και δραστηριοτήτων και εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην εφαρμογή τους. 

Το Σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί στo Aμφιθέατρο του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων (Ζηνοδότου 4).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
11:00, Τα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία – Προγράμματα παρέμβασης και πρόληψης. Εισηγήτρια Ε. Ανδρέου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμ. Δημ. Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

11:45 – 14:00, Παρουσίαση του προγράμματος. «Αντιμετωπίζω τον εκφοβισμό στο σχολείο». Πρόγραμμα πρόληψης που αναπτύχθηκε από επιστημονική ερευνητική ομάδα των πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Flinders της Αυστραλίας. Εισηγήτρια: Χ. Βέργου, phD, Ψυχολόγος, ΠΔ 407. 

Πληροφορίες: Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, 2431046415. 
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.