Headlines News :

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 3:21 π.μ.

Σε Λάρισα και Βόλο.

Εγγραφές για το β' εξάμηνο Νεότερης Ιστορίας.

Τη Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Ιανουαρίου ξαναρχίζουν σε Βόλο και Λάρισα αντίστοιχα οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στον τομέα της Νεότερης Ιστορίας. 

Στο β’ εξάμηνο μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου με 50€ ενώ στα 30€ ανέρχονται τα δίδακτρα για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους Πολύτεκνους.

Η κυβέρνηση Συναγερμού μετά την ορκωμοσία της το 1952. Ο Παπάγος στο κέντρο, δίπλα του ο Κ. Καραμανλής και πίσω τους ο Σπ. Μαρκεζίνης 

Θέμα της πρώτης διάλεξης είναι η μετεμφυλιακή δεκαετία και οι εσωτερικές εξελίξεις ενώ εξετάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και την εγκαθίδρυση της πρώτης κυβέρνησης του Κέντρου μέχρι τις εκλογές του 1961 και την αλλαγή του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Επίκεντρο θα αποτελέσει η πολιτική ζωή της χώρας στις εσωτερικές της εκφάνσεις, καθώς και η ανάδειξη της διαλεκτικής σχέσης των εσωτερικών εξελίξεων με το ευρύτερο ψυχροπολεμικό περιβάλλον.

Εισηγητής ο κ. Λυκούργος Κουρκουβέλας ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Royal Holloway, University of London, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στην Ιστορική Μουσικολογία και τη Σύγχρονη Ιστορία. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 έως το 2009 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 εργάστηκε ως επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μέλος Σ.Ε.Π. στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία, με έμφαση στη διεθνή ιστορία κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, την αμυντική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον εικοστό αιώνα και την ιστορία της πολιτικής σκέψης.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο Τέχνης «Φουντούλη» (Αντωνοπούλου 17) κάθε Δευτέρα από τις 5μμ-8μμ στο Βόλο και στη Λάρισα στο "Μικρό Θέατρο" την ίδια ώρα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πληροφορίες στα τηλέφωνα 8011170111 (από σταθερό) στο 6980218621 ή στο internet politesengnosei.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.