Headlines News :

Caracatu live.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 3:57 π.μ.

Λάρισα.

Κάθε Πέμπτη βράδυ.

Κάθε κρούση της μπαγκέτας πάνω στο τύμπανο και μια τονωτική «ένεση» στην ψυχολογία... Όταν ο Κώστας Μέρος δίνει το σύνθημα και οι «CaRacaTu» πιάνουν τα κρουστά, η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη και το κέφι χτυπάει κόκκινο. 


Σε κάθε πέρασμά τους, σε δρόμους, πλατείες, παραλίες, θέατρα και μαγαζιά, οι «CaRacaTu» καταφέρνουν να εμφυσήσουν στο κοινό τους το βραζιλιάνικο κέφι και πάθος για τη Samba και τη Samba Reggae. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι, οι «CaRacaTu», έχουν αναλάβει να χορηγούν αρκετές... δόσεις θετικής ενέργειας, κόντρα στο καταθλιπτικό πνεύμα της εποχής της οικονομικής κρίσης.

Οι «CaRacaTu» είναι μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών με έδρα τον Βόλο, η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, καθοδηγούμενη από τον Βασίλη Λιώσση, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία όχι μόνο των «CaRacaTu», αλλά και για άλλες μπάντες ανά την Ελλάδα. Ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2010, όταν ο Βασίλης Λιώσσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και κατά τη διάρκεια σεμιναρίων, δημιουργούσε τη «μαγιά» της μπάντας. Οι πρώτοι –άγνωστοι μέχρι τότε μεταξύ τους- που πλαισίωσαν την μπάντα έχοντας κοινό παρονομαστή την αγάπη και το πάθος για τη μουσική, ήταν εκείνοι που αποφάσισαν –ενάμιση χρόνο αργότερα- να ενώσουν τα βήματά τους σε μια κοινή μουσική πορεία, απευθύνοντας ανοιχτό προσκλητήριο και σε άλλους με την ίδια αγάπη για τα κρουστά να συμμετέχουν.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι «CaRacaTu», που δεν είναι άλλοι από τους Κώστα Μέρο, Παναγιώτη Γανωτή, Δημήτρη Πάρνο, Γιώργο Μπαρμπάκο, Γιάννη και Χρυσόστομο Σακελλαρόπουλο, Μάνο Σπαθά, Δήμητρα Μπελιά, Μαίρη Αστεράτου, Κατερίνα και Εβελίνα Ηλιοπούλου, Δέσποινα Δημουλά, Μόλυ Μαργωμένου και Αποστόλη Ζαχαράκη.

Διαθέτουν δικές τους στολές και τύμπανα για να ξεχωρίζουν από αντίστοιχες μπάντες της Ελλάδας, παίζουν και χορεύουν στους ρυθμούς της Samba και της Samba Reggae και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα ζωντανό σόου το οποίο μπορεί είτε να ξεχυθεί στον δρόμο ή να ανέβει σε μία σκηνή, γεμίζοντας τον κόσμο με μουσική, ενέργεια και ρυθμό.

Από τη δημιουργία τους όμως μέχρι σήμερα οι «CaRacaTu» έχουν εμφανιστεί σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ όπως, στην Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής, Greek Salsa Bootcamp, σε πολιτιστικές και εικαστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου καθώς και σε διάφορες μουσικές σκηνές και μαγαζιά όπως τα Warehouse, FavellaBar, ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ, Χρυσό Φασόλι, Manitu, Azzuro, Grappa, Layal, Groove, Ακροβάτης, Elefantas κ.λπ.

«Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ενθουσιώδεις και μας γεμίζουν θετική ενέργεια», ομολογεί η Δήμητρα Μπελιά, που διαπιστώνει ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα των «CaRacaTu».

Οι «CaRacaTu» δεν είναι απλώς μια μπάντα δρόμου. «Είναι ένα ανοιχτό σχολείο που ο καθένας μπορεί να έρθει να μάθει την τέχνη των κρουστών, του ρυθμού και της βραζιλιάνικης και όχι μόνο κουλτούρας», σημειώνει το μέλος της ομάδας, Κώστας Μέρος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, στόχος είναι να ενώσει ανθρώπους με αγάπη για τη μουσική, που είναι το μοναδικό... προσόν που απαιτείται για να ενταχθεί κάποιος στην μπάντα, είτε έχει μουσική παιδεία είτε όχι, είτε είναι πέντε είτε 95 ετών!

Άλλωστε, η ίδια η σύνθεση της μπάντας αποδεικνύει ακριβώς το παραπάνω, αφού αποτελείται από μέλη κάθε ηλικίας, στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες μουσικούς.

Info:
Caracatu live.
Κάθε Πέμπτη βράδυ.
Πολιτιστικό Καφενείο Τα Κανάρια, Λόφος Φρουρίου, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.