Headlines News :

Η Υποκειμενική Έννοια Του Ωραίου.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 3:57 π.μ.

Λάρισα.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013.

Η 1η επίσημη προβολή της ταινίας «Η υποκειμενική έννοια του ωραίου», θα γίνει με αφορμή τον εορτασμό των 3 Ιεραρχών, στο Χατζηγιάννειο, την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013, στις 8μμ, με δωρεάν είσοδο και σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας.


Η ταινία αναφέρεται στη ζωή του εκπαιδευτικού και στηρίζεται σε αυτοβιογραφικά στοιχεία του Σωτήρη Τιτή, αφού είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημά του.

Η υπόθεση:

Ένας συνταξιούχος καθηγητής, με αφορμή ερωτήσεις του εγγονού του, θυμάται το διορισμό και την 1η του εκπαιδευτική χρονιά, στο Γυμνάσιο Ραψάνης Ολύμπου. Αναπολεί τις χαρές και τις γκρίνιες, τη μικρή Οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα, πηγαίνοντας στην εργασία του. Με την ανασκόπηση, ξεδιπλώνονται κάποιες αξίες που τείνουν να ξεχαστούν στη σύγχρονη ζωή, ενώ δημιουργούνται κι ερωτήματα σχετικά με το τι είναι σημαντικό και τι πραγματικά αξίζει. Με την παράλληλη δράση στο παρόν και στο παρελθόν, εμφανίζεται η διαφορά αντίληψης για τη ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους του χωριού και της πόλης, η διαφορά αίσθησης για το τι είναι χρήσιμο και τι, ωραίο.

Οι συντελεστές του έργου είναι κυρίως Λαρισαίοι.
Συμμετείχαν 14 ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιοί και 14 παιδιά.

Η σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής έγινε από τη δασκάλα μουσικής Ράνια Τσοχατζή - Γκάγκα, τη μουσική παραγωγό Ντίνα Σδράλλη και τον υπάλληλο του Δήμου Λαρισαίων, Νίκο Ζούκα.

Την αφίσα δημιούργησε ο Πέτρος Τιτής, στην κάμερα και το μοντάζ ήταν ο Δημήτρης Θεοδωράκης, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αργύρης Γιουρούκης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.