Headlines News :

Ρογκατσάρια.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 5:26 π.μ.

Μουζάκι, Καρδίτσα.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.

Ρογκατσάρια στο Μουζάκι από τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου "Οι Γόμφοι".

Το βράδυ Του Σταυρού παραμονή των Φώτων και ώρα 6μμ στην κεντρική πλατεία Μουζακίου θα αναβιώσουν τα «Ρογκατσάρια». Παλιοί και νέοι χορευτές... με τα ανάλογα τραγόμορφα κουστούμια, βαμμένοι και με μάσκες, σαν να βγήκαν από τα έγκατα της γης, θα περιπλανηθούν από τις 5 το απόγευμα στους δρόμους του Μουζακίου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.


Μετά από μια ώρα περιπλάνηση θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, θα ανάψουν φωτιά και θα ξορκίσουν τα «κακά» και «ανάποδα», ώστε ο νέος χρόνος, το 2013, να είναι καλύτερο, παραγωγικότερο, δημιουργικότερο και πιο αισιόδοξο.

Ο Σύλλογος θα προσφέρει τις παραδοσιακές «Φώτες», ζεστό κρασί με κονιάκ, μαλλί της γριάς κ.α., ενώ προσκαλούμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους να έρθουν, να συμμετέχουν στην εκδήλωση, ώστε να αποκτήσουν βιωματική σχέση με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό και την ιδιαίτερη αγάπη προς τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας. Κοντά στον Σύλλογο, στην όλη προσπάθεια, βοηθούν και τα απερχόμενα μέλη του Συλλόγου.

Σας περιμένουμε να διώξουμε όλα τα κακά του χρόνου που πέρασε…!!!

Info:
Ρογκατσάρια.
Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2103, 5μμ.
Μουζάκι, Καρδίτσα.
Συμμετοχή Ελέυθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.