Headlines News :

Χρόνια Πολλά με κάλαντα Αγχιάλου.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 4:33 π.μ.

Στο Βόλο.

Στις 27 και 29 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», διοργανώνει μία σειρά από χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με στόχο να «συναισθανθούμε όλοι μας το εορταστικό κλίμα και να αδράξουμε δύναμη, κουράγιο και νότες αισιοδοξίας, για την εδραίωση της ενότητας και της ομοψυχίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα και ο τόπος μας».

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής: 

Την παραμονή των Χριστουγέννων, τα μέλη του Συλλόγου θα ψάλλουν από σπίτι σε σπίτι, τα παραδοσιακά κάλαντα που τραγουδούσαν τα παιδιά στους δρόμους της παλιάς Αγχιάλου.

Τα κάλαντα είναι ελληνικό έθιμο που διατηρείται αμείωτο ακόμα και σήμερα με τα παιδιά να γυρνούν από σπίτι σε σπίτι πολλά μαζί και να τραγουδούν τα κάλαντα συνοδεύοντας το τραγούδι τους με το τρίγωνο ή ακόμα και κιθάρες, ακορντεόν, λύρες, ή φυσαρμόνικες. Τα παιδιά γυρνούν από σπίτι σε σπίτι, χτυπούν την πόρτα και ρωτούν: «Να τα πούμε;».

Αν η απάντηση από τον νοικοκύρη ή την νοικοκυρά είναι θετική, τότε τραγουδούν τα κάλαντα για μερικά λεπτά τελειώνοντας με την ευχή «Και του Χρόνου. Χρόνια Πολλά». Ο νοικοκύρης τα ανταμείβει με κάποιο χρηματικό ποσό, ενώ παλιότερα τους πρόσφερε μελομακάρονα ή κουραμπιέδες. Κάλαντα λέγονται την παραμονή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και είναι διαφορετικά για κάθε γιορτή.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ν. Αγχιάλου. Ήθη και έθιμα που αλλοιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου θα αναβιώσουν ξανά. Τα παραδοσιακά εδέσματα που θα προσφερθούν θα ζωντανέψουν γεύσεις και μυρωδιές του παρελθόντος.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα και στο Χωριό του Άη Βασίλη στη Λάρισα.

Ο Σύλλογος εύχεται «η γέννηση του Θεανθρώπου να γεμίσει τον καθένα μας με αγάπη, υγεία και χαρά. Η πίστη στο Θεό, την οικογένεια, τις αξίες και τον πολιτισμό μας, να μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε μπροστά.»


Info:
Χρόνια Πολλά με κάλαντα Αγχιάλου.
27 & 29 Δεκεμβρίου 2012.
Δημοτικό Αμφιθέατρο Νέας Αγχιάλου.
Επίσκεψη στο Μύλο των Ξωτικών & στο Χωριό του Αη Βασίλη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.