Headlines News :

QUARK.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 8:01 π.μ.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012.

Η δισκογραφική δουλειά των Λαρισαίων δημιουργών Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου με τίτλο QUARK θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Διαμεσολαβούν προλογίζοντας οι ομιλητές: Ράνια Αλεξίου (διευθύντρια Θεσσαλία TV), Πάνος Καραΐσκος (ραδιοφωνικός παραγωγός), Λάκης Μουρατίδης (εικαστικός) και Πάνος Χρυσοστόμου (Αναπληρωτής Δ/ντης Προγράμματος Ε.ΡΑ., μουσικός παραγωγός).

Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης σε ένα ρόλο έκπληξη ενώ θα ακουστούν σε πρώτη ζωντανή εκτέλεση τραγούδια της νέας δουλειάς.

Ερμηνεύουν: Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα, Θοδωρής Κοτονιάς, Ελσα Μουρατίδου και ο Ψαραντώνης.

QUARK.
QUARK είναι ο τίτλος του νέου δισκογραφικού εγχειρήματος των λαρισαίων δημιουργών Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου.
Μια συλλογή από δέκα τραγούδια που προσεγγίζουν με κριτική διάθεση το σημερινό κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, μιλούν για τις ανθρώπινες αξίες, πιστεύουν στη “Νέα Γενιά”, προσεγγίζουν την “Ιθάκη – Μάγισσα” και σκιαγραφούν το “Νάρκισσο” που κρύβεται στον καθένα μας. Ερμηνευτές – ορόσημα της δισκογραφίας του τόπου μας δίνουν πνοή στα στιχουργήματα του Θωμά Μπέκου και ηγούνται των μουσικών δομών που ο γιος του, Ευριπίδης, επιμελήθηκε. Οι ερμηνευτές που πλαισιώνουν τη δουλειά είναι οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Διονύσης Τσακνής, Έλσα Μουρατίδου, Θοδωρής Κοτονιάς (Μακρινά Ξαδέρφια), Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θωμαϊδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Ψαραντώνης.
Οι στίχοι, γραμμένοι από τον Θωμά Μπέκο επενδύονται με μουσική που γράφτηκε από το γιο του Ευριπίδη και τον ίδιο. Ο Ευριπίδης επεξεργάζεται, συμπληρώνει, μορφοποιεί και ενορχηστρώνει τις πρωτογενείς μελωδίες του πατέρα του, με εξαίρεση το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, QUARK, το οποίο αποτελεί πρωτότυπη σύνθεση του Ευριπίδη Μπέκου. Ο παραγωγός μουσικών εκπομπών Πάνος Χρυσοστόμου, ερχόμενος σε επαφή με τη δουλειά των Λαρισαίων δημιουργών, αποφάσισε να στηρίξει την όλη προσπάθειά τους συντονίζοντας την παραγωγή του δίσκου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου και η επιμέλεια των εικαστικών έγινε από το ζωγράφο Λάκη Μουρατίδη. Το cd κυκλοφορεί από την Universal Music Greece σε όλα τα δισκοπωλεία, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και πολυκαταστήματα όπως επίσης είναι διαθέσιμο και σε on–line ηλεκτρονικά μουσικά καταστήματα.
 
Info:
QUARK. 
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012.
Δημοτικό Ωδείο, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.